Norsk travsjokk i Paris

Rive del Sole ryster franskmennene.

(Dagbladet.no): Den norske travhesten Rive del Sole og kusk Tom Horpestad rystet blasserte franskmenn på deres egen hovedbane Vincennes i ettermiddag. Franskmennene hadde knapt hørt om hesten fra nord, som vant storløpet Prix de Rouen til 30 i vinnerodds etter ledelse hver meter.


Ikke bare seier verdt over 400 000 kroner for eieren Oddbjørn Varhaug fra Rogaland, men Rive del Sole var knusende overlegen på den sterke kilometertiden 1.14,3 over stayerdistansen 2850 meter.

Den sindige rogalendingen Tom Horpestad, som stadig kjører løp i Norge, har stor suksess på begge sider av den norsk-svenske grensen med hester fra sin trenerstall i grensebyen Årjäng.

Best siden Thai Tanic

Seiren i det store vintermøtet i Paris er beste norske travprestasjon internasjonalt siden Thai Tanic ble annen i Elitlopept i mai i fjor og sjokkerte den svenske eliten seinere på året. Sverige og Frankrike er to to største travnasjonene i Europa ved siden av Italia.

Far til vinnerkusken kunne rapportere om ville tilstander på franskmennenes hovedbane i ettermiddag, da han ble intervjuet av tv-kanalen Rikstoto Direkte.

Torbjørn Horpestad selv var på Momarken travbane, men telefonen har vært glødende i ettermiddag fra Frankrike, Sverige og Rogaland med gratulasjoner til vinnerkuskens far.

-Helt vilt

- Mange av de svenske tilskuerne i Paris hadde spilt vinner på Riva del Sole til 30 ganger innsatsen, og det var visst helt vilt på publikumsplass da Tom og hesten kjørte fra konkurrentene mot mål, sier senior Horpestad.

Dette var årsdebut for Riva del Sole, som nå har 1,8 millioner kroner på konto. Fjorårssesongen ble avsluttet i november med seier i den norske V75\'en på Momarken.

OVERRASKELSE: Tom Horpestad sjokkerte franske travinteresserte da han kusket Rive del Sole til seier i Paris i dag.