Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk travstjerne jakter fire millioner etter skademareritt

- En seier ville ha vært selve drømmen.

MILLIONSJANSE: Yarrah Boko skal delta i det franske storløpet Prix d'Amerique førstkommende søndag, hvor han kan vinne rundt 4 millioner norske kroner. Her er han fra 
Oslo Grand Prix sammen med kusk Kai Johansen.
Foto: Rikstoto / NTB Scanpix
MILLIONSJANSE: Yarrah Boko skal delta i det franske storløpet Prix d'Amerique førstkommende søndag, hvor han kan vinne rundt 4 millioner norske kroner. Her er han fra Oslo Grand Prix sammen med kusk Kai Johansen. Foto: Rikstoto / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Yarrah Boko er med i kampen om en av travsportens største trofeer søndag. Det skjer mot nesten alle odds på Paris-banen Vincennes.

Den norskeide hesten har overvunnet to farlige skadeavbrekk i løpet av det siste halvannet året.

Og det er ikke snakk om småting. Jernvilje og bruk av avansert behandling (blant annet stamcelle-innsprøytning) gjør at Yarrah Boko kommer til start i Prix d'Amerique.

Det går for å være verdens mest krevende travløp. 2700 meter skal unnagjøres etter en ofte kaotisk start der et stort felt slippes av gårde. Vinneren er sikret 4,2 millioner kroner.

Stolt - Jeg er stolt av å være med på å representere Norge med Yarrah Boko i verdens tøffeste og mest prestisjetunge travløp, sier trener Trond Anderssen.

Han gjorde de siste forberedelsene til søndagens storløp der over 4,2 millioner norske kroner venter vinneren. På Grosbois praktfulle omgivelser utenfor den franske hovedstaden viste snart 9-årige Yarrah Boko seg fram i en mektig og majestetisk utgave.

Denne gang med Norges flagg på dekkenet, ingen skal være i tvil om at dette er mer enn et vanlig travløp.

- Han var pigg og glad. Alt er som det pleier, sa Trond Anderssen og viste tommel opp etter den siste finpussen. Lørdag gjenstår kun en liten skritterunde før Yarrah Boko inntar hovedscenen på Vincennes søndag klokken 16.20.

Sterk Yarrah Boko er en stor og litt tung hest. Det var med på å gjøre prognosene for en friskmelding dårligere, ikke minst etter at den gamle skaden i et frambein ble slått opp for vel et år siden.

Men 9-åringen er oppe og står og klar for sitt livs oppgave. Generalprøven var fin. Yarrah Boko vant oppvarmingsløpet Prix de Belgique.

Det sendte premiekontoen opp til 8,8 millioner kroner for hesten. Det kan bli mer søndag.

- En seier søndag ville ha vært selve drømmen. En plass blant de tre er veldig, veldig bra. Og en premie og plass blant de sju første, må vi også si oss fornøyd med. 15 av 18 hester kan egentlig vinne en åpen utgave av Prix d'Amerique, sier trener Anderssen

Dødsulykke Yarrah Boko kjøres av Pierre Vercruysse. Han er en av de bedre kuskene som opererer i eliten i Frankrike.

For noen år siden var Vercruysse innblandet i en bilulykke der sønnen hans Brandon (17) - også han en talentfull travkjører - døde.

Ready Cash blir favoritt i årets utgave av Prix d'Amerique. Hingsten har vunnet 40 av 65 starter i karrieren så langt og sikret 36 millioner kroner i premiepenger til eierne.

Bak favoritten ligger Yarrah Boko og vaker sammen med en gruppe andre outsidere.

Skulle alt klaffe for den norske hesten, kan han endte blant de tre beste. Det er ventet at cirka 40.000 tilskuere for å følge løpet ringside.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!