- Norsk trener er et pluss

Sollieds Heerenveen er interessert i Tarik.

(Dagbladet.no): Da det tirsdag ble kjent at Fredrikstad har akseptert et bud på 30 millioner for Tarik Elyounoussi, var Dagbladet.no-leserne raskt ute med å gi 20-åringen velmente råd i kommentarfeltet under saken.

Han beroliger kanskje noen av dem ved å understreke at det sportslige, og ikke pengene, er viktigst når han nå skal velge mellom flere utenlandske klubber og fortsatt spill i FFK.

- Det viktigste er sportslig utvikling, det er det som står høyest. Jeg vil gjerne utvikle meg videre og bli en bedre fotballspiller. Det er greit med økonomi også, men det viktigste er nok utvikling, sier han til FFKs TV-kanal.

- Fordel med norsk trener

I tillegg til franske Le Mans skal også nederlandske Heerenveen være i ferd med å forberede et nytt bud (det forrige ble avslått).

- Jeg kjenner ikke noe særlig til Le Mans. Jeg vet at de er et veldig godt lag, som vel kom midt på tabellen forrige sesong. Og selvfølgelig vet jeg at Fredrik Strømstad har gått dit, sier han til Fredriksstad Blad.

Om Heereveen har han bitt seg merke i at klubben har norsk trener, i Trond Sollied.

- Det er jo veldig trygt det å ha norsk trener. Det er et pluss, innrømmer Elyounoussi.

KLAR FOR NYE UTFORDRINGER? Tarik Elyounoussi har hatt suksess på klubb- og landslag. Over helga får vi svaret på om han tar steget til utlandet. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
KLAR FOR NYE UTFORDRINGER? Tarik Elyounoussi har hatt suksess på klubb- og landslag. Over helga får vi svaret på om han tar steget til utlandet. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

- Oui, jeg snakker fransk

- Snakker du noe fransk? vil FFK-TV vite.

- Oui, svarer angriperen lurt.

- Språk er så klart viktig, først og fremst for å forstå hva treneren og medspillerne sier. Å lære seg nye språk, det tror jeg er veldig positivt, sier han til F-Bs fotballmagasin.

En endelig avgjørelse er ventet etter søndagens møte med Lillestrøm, og enn så lenge nyter den lokale unggutten tilværelsen i Østfold.

- Sola skinner, og det godt å være Fredrikstad-spiller nå, smiler Fredrikstad-spilleren, før han stikker ut i godværet for å bade.

- Norsk trener er et pluss
HEERENVEEN-TRENER: At Trond Sollied trener nederlenderne, kan bli en fordel for dem i kampen om Tarik Elyounoussis signatur.