Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk trener til Allsvenskan

Per Joar Hansen overtar som trener i GIF Sundsvall i den svenske toppdivisjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter svensk storinnrykk til trenerposisjonene i norsk toppfotball, gir norsk fotball nå et bidrag tilbake til broderfolket. Rosenborg-oppfostrede Per Joar Hansen tar over som trener for GIF Sundsvall, som i år ble nummer 11 i Allsvenskan.

- En utfordring du bare får én gang i livet. Hadde jeg ikke tatt den, er jeg sikker på at jeg ville ha angret meg, sier Hansen til Adresseavisen.

Hansen har tidligere spilt i svenske Umeå, og har svensk kone. Med seg som spillerutvikler og ansvarlig får han irske Patrick Walker. De to utgjør en trenerduo, men Hansen skal ha hovedansvaret for A-laget i trening og kamp.

- Vi forsøker nå å få nedfelt en langsiktig spillefilosofi i klubben uavhengig av personer. Vi har tittet ganske mye på det Rosenborg har gjort og har vært på studiebesøk i Trondheim. Per Joar har jo erfaring fra Rosenborg, sier GIFs sportansvarlig Urban Hagblom til Adresseavisen.

  • Hansen har tidligere trent Byåsen i 1. divisjon, vært juniortrener i Rosenborg og arbeidet som lærer på fotballgymnaset i Meråker.

    (Dagbladet.no)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!