HELNORSK PALL: Ulrik Badertscher (midten), Torstein Horgmo (t.v.) og Staale Sandbech sørget for en helnorsk seierspall under snowboardkonkurransen Air&Style i «Fugleredet» i Beijing.Foto: Thomas Harstad
HELNORSK PALL: Ulrik Badertscher (midten), Torstein Horgmo (t.v.) og Staale Sandbech sørget for en helnorsk seierspall under snowboardkonkurransen Air&Style i «Fugleredet» i Beijing.Foto: Thomas HarstadVis mer

Norsk trippelseier i Beijing

Ulrik Badertscher vant sin første seks-stjernerstittel.

(Dagbladet): Ulrik Badertscher (23) fra Nittedal vant sin første seks-stjernerstittel under snowboardkonkurransen Air&Style i Beijing.

Ulrik Badertscher slo overraskende storfavoritten Torstein Horgmo (24) fra Trondheim på en helnorsk superdag i OL arenaen «Fugleredet» i Beijing lørdag kveld. Staale Sandbech (18) fra Oslo kapret den siste plassen på podiet foran svenske Nils Arvidson.

Den norske innsatsen i Shaun Whites Air&Style i Beijing endte altså med en gedigen suksess. Superfinalen bestod av 4 skandinaver og det var aldri noen tvil om at Norge skulle ta rent bord.

Signaturtriks Badertscher tok dermed sin første, store internasjonale tittel. 35 000 dollar rikere, strålte han som en sol etter seieren i den første av i alt 6 gigantkonkurranser i TTR-serien denne sesongen.

- Dette var bare helt sinnssykt! Jeg greide ikke å sette den doble rodeoen før i finaleomgangene, så det er jeg veldig fornøyd med. Å vinne her nede sammen med Torstein og Staale var stort, ja. Det er fare for at det blir en liten fest nå, sier en hoppende glad Badertscher til Dagbladet.

Snowboard-VM i Oslo i februar er også en del av denne World Touren og med denne seieren er Badetscher direkte kvalifisert i slopestylegrenen. Han vant med god margin på grunn av sin eksplosive kjørestil kombinert med formidabel balanse og kalkulert risiko.

Fire ganger i løpet av konkurransen satte han klokkerene landinger på sin vannvittige tolkning av en såkalt dobbel rodeo 1260, et triks han er alene om å gjøre i hele verden. Fortjent kunne han også innkassere 10 000 dollar i bonus for konkurransens beste triks.

- Rått VM sjef Henning Andersen sier følgende om lørdagens begivenheter:

- Først og fremst så vil jeg gratulere Ulrik med en stor seier. Dette beviser at han er å regne med iblandt de store stjernene. Trippel norsk er selvfølgelig en strålende markedsføring for oss og vi ønsker å sende en stor takk til de norske utøverne i Kina.

Landslagssjef, Thomas Harstad, var naturlig nok i fyr og flamme etter trippelseieren:

- Fytti katta, så sinnssykt rått, og jeg kan ikke tro det selv! Dette er helt spesielt. Tre norske kjørere på pallen i en konkurranse der de aller beste i verden er med. Det beviser bare hvor stort snowboard er i Norge og det forsterker vår posisjon internasjonalt. Jeg er utrolig glad på gutta sine vegne og er veldig stolt av å få jobbe med så store talenter, sier Harstad til Dagbladet.