Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk trippelseier innen rekkevidde i Tour de Ski

Therese Johaug og Astrid Jacobsen skal gjøre opp om seieren.

LEDER FORTSATT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen beholdt ledertrøya i Tour de Ski etter dagens nest siste etappe, men selv tror hun de 24 sekundene hun leder med på Therese Johaug ikke er nok opp monsterbakken i Cavalese i morgen.Foto: AFP / GIUSEPPE CACACE / NTB Scanpix
LEDER FORTSATT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen beholdt ledertrøya i Tour de Ski etter dagens nest siste etappe, men selv tror hun de 24 sekundene hun leder med på Therese Johaug ikke er nok opp monsterbakken i Cavalese i morgen.Foto: AFP / GIUSEPPE CACACE / NTB Scanpix Vis mer

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Astrid Uhrenholdt Jacobsen beholdt ledertrøya i Tour de Ski etter en gedigen kraftanstrengelse på de siste 1,7 kilometerne av dagens femkilometer i italienske Val di Fiemme.

Den anstrengelsen tok henne fra femteplass på passering 3.3 kilometer, til andreplass i mål. Det tjente hun blant annet ti bonussekunder på.

- Jeg fightet meg til den andreplassen på ren vilje. Jeg fikk det til fordi jeg ville ha dette mer enn de andre, sier Astrid til Dagbladet.

Ikke nok
For Uhrenholdt Jacobsen har Touren vært en sammenhengende opptur, og nå går hun også ut med ledertrøya før den siste jaktstarten opp monsterbakken i Val di Fiemme i morgen.

24 sekunder bak kommer Therese Johaug.

- I fjor tapte jeg  1.30 opp den siste bakken, så enhver logisk sans forteller meg at 24 sekunder ikke er nok, sier Uhrenholdt Jacobsen.

Når klatredronninga Johaug nå har øyekontakt med Jacobsen blir det også knalltøft å holde unna. Selv tar ikke Johaug noe for gitt.

- Det var viktig å ta de sekundene i dag, nå har jeg ryggen hennes fra starten av. Jeg må bare gå jevnt og trutt hele løpet, og Astrid har vist at hun er i knallform så langt, så ingenting er avgjort, her sier Johaug.

- Men alt tyder på at det blir norsk seier for første gang i morgen, og det er vi på jentelaget veldig glade for, smiler hun.

Kan bli trippelseier
Selv om Uhrenholdt Jacobsen ikke skulle klare å holde unna for Johaug i morgen er Heming-jenta knallfornøyd med utbyttet av Touren.

- Jeg har fått bekreftet det jeg har trodd hele tiden, at jeg er god nok til å være med i toppen, og at jeg presterer bra når det er god stemning rundt meg, sier Uhrenholdt Jacobsen til Dagbladet.

Fra Astrid og ned til tredjeplasserte Anne Kyllönen er det 1.31. Alt tyder på at det ikke bare blir norsk seier i Tour de Ski, men at det blir dobbeltseier.

Klaffer alt kan de norske jentene taptsere pallen også. Heidi Weng ligger foreløpig på sjetteplass i sammendraget, bare et drøyt halvminutt bak Kyllönen.

Trippelseieren er faktisk innen rekkevidde.

- Vi må jobbe for det, men det skal gås først, sier trener Egil Kristiansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media