Norsk trippelseier innen rekkevidde i Tour de Ski

Therese Johaug og Astrid Jacobsen skal gjøre opp om seieren.

LEDER FORTSATT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen beholdt ledertrøya i Tour de Ski etter dagens nest siste etappe, men selv tror hun de 24 sekundene hun leder med på Therese Johaug ikke er nok opp monsterbakken i Cavalese i morgen.Foto: AFP / GIUSEPPE CACACE / NTB Scanpix
LEDER FORTSATT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen beholdt ledertrøya i Tour de Ski etter dagens nest siste etappe, men selv tror hun de 24 sekundene hun leder med på Therese Johaug ikke er nok opp monsterbakken i Cavalese i morgen.Foto: AFP / GIUSEPPE CACACE / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Astrid Uhrenholdt Jacobsen beholdt ledertrøya i Tour de Ski etter en gedigen kraftanstrengelse på de siste 1,7 kilometerne av dagens femkilometer i italienske Val di Fiemme.

Den anstrengelsen tok henne fra femteplass på passering 3.3 kilometer, til andreplass i mål. Det tjente hun blant annet ti bonussekunder på.

- Jeg fightet meg til den andreplassen på ren vilje. Jeg fikk det til fordi jeg ville ha dette mer enn de andre, sier Astrid til Dagbladet.

Ikke nok For Uhrenholdt Jacobsen har Touren vært en sammenhengende opptur, og nå går hun også ut med ledertrøya før den siste jaktstarten opp monsterbakken i Val di Fiemme i morgen.

24 sekunder bak kommer Therese Johaug.

- I fjor tapte jeg  1.30 opp den siste bakken, så enhver logisk sans forteller meg at 24 sekunder ikke er nok, sier Uhrenholdt Jacobsen.

Når klatredronninga Johaug nå har øyekontakt med Jacobsen blir det også knalltøft å holde unna. Selv tar ikke Johaug noe for gitt.

- Det var viktig å ta de sekundene i dag, nå har jeg ryggen hennes fra starten av. Jeg må bare gå jevnt og trutt hele løpet, og Astrid har vist at hun er i knallform så langt, så ingenting er avgjort, her sier Johaug.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer