KLART BEST. Without Fear og jockey Fredrik Johansson sto for hver sin topp prestasjon. Da ble det seier i Svenskt Derby på Jägersro. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
KLART BEST. Without Fear og jockey Fredrik Johansson sto for hver sin topp prestasjon. Da ble det seier i Svenskt Derby på Jägersro. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Norsk triumf i Svenskt Derby

Skadeforfulgt jockey takket eieren.

Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster!

- Jeg er svært takknemlig for dette, sa en rørt jockey Fredrik Johansson etter den store triumfen hans i Svenskt Derby på Jägersro i Malmø.

Fredrik Johansson har vært forfulgt av temmelig alvorlige skader over lang tid.

Men Nils Petter Gill som eier hesten Without Fear, hadde en plan for å få sin gode venn Fredrik Johansson så raskt som mulig tilbake i toppen.

- Jeg sa på et tidlig tidspunkt i sommer, at blir du bare frisk Fredrik, så har du rittet i Svenskt Derby, fortalte Nils Petter Gill på seremoniplass med et godt tak i den gigantiske pokalen.

-Jeg har vært sammen med Fredrik i nesten hele sommer. Og jeg visste han var klar, sa Gill etter det fantastiske comebacket til den tidligere topprytteren.

Genialt ritt -Jeg hadde en plan. Det er slett ikke alltid noe slikt lykkes. Men jeg var ganske sikker på at Uppercut Action ville gå til front. Og da ville jeg søke meg ned bak ham. Slik at han ville dra oss fram helt til oppløpet.

Taktikken lyktes komplett.

Et iskaldt ritt av en liten, men stor jockey.
  -Så det fra start -Jeg så at dette kom til å gå bra rett etter start allerede.

Hesten galopperte perfekt, og posisjonen ble utmerket, fortalte nestortrener Arnfinn Lund etter den store triumfen i Svenskt Derby med hesten Without Fear.

Arnfinn Lund har en enormt lang erfaring som trener. Han var ikke helt sikker, da han fikk spørsmålet etter triumfen, om hvor lenge han egentlig har holdt på.

-Å, det er lenge det. En 50-60 år skulle jeg tro, sa Arnfinn Lund.

Han har erfaringen til å hevde på forhånd at han hadde den beste hesten. Og erfaring nok til å se at dette kom til å gå bra allerede fra start.

763.000 svenske kroner var seieren verdt.