FAMILIE:   Gareth Bale og Emma Rhys Jones har vært sammen i mange år. De har datteren Alba Violet. FOTO: NTB SCANPIX
FAMILIE: Gareth Bale og Emma Rhys Jones har vært sammen i mange år. De har datteren Alba Violet. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

Norsk TV-kommentator hjalp kjæresten til Real-helten Gareth Bale

Grep inn før El Clásico: - Hun takket.

(Dagbladet): I dag snakker Spania om to ting: Monsterløpet til Gareth Bale (24), som ga den forløsende 2-1-scoringen for Real Madrid i cupfinalen. Og Barcelonas fall fra tronen.

Petter Veland kommenterte kampen for C More i går kveld. Han var til stede på Estadio de Mestalla i Valencia, og var som alle andre mektig imponert over scoringen til Bale.

- På forhånd snakket jeg med noen Madrid-baserte journalister. De sa at kampen ville være gull eller gråstein for Bales rykte og renommé i Real den første sesongen, forteller Veland, som havnet oppi en litt spesiell situasjon før dommeren blåste det hele i gang.

På indre bane Før kampen gjorde han et intervju med Sid Lowe, som er ekspert på spansk fotball og leverer artikler til flere publikasjoner. Dette skjedde på indre bane.

På vei opp til kommentatorplass møtte de Emma Rhys Jones og datteren Alba Violet. Hun er kjæresten til Gareth Bale.

- Det var Sid som kjente henne igjen, dama med det lille barnet. Jeg var bare et tredjehjul på vogna. Historien er naturligvis et sidesprang. Men på et tidspunkt mistet barnet smokken. Jeg plukket den opp, og leverte den tilbake.

- Hva sa hun?

KOMMENTATOR PÅ C MORE:  Petter Veland.
KOMMENTATOR PÅ C MORE: Petter Veland. Vis mer

- Hun takket. Og litt artig var det jo.

Veland nevnte historien også under direktesendinga i går. Studio med programleder Anne Sturød humret. Og en smule spesielt var det at Gareth Bale skulle bli El Clásicos store frontmann under to timer seinere.

Svart/hvitt Veland dro i ettermiddag tilbake fra Spania.

Før flyturen fikk han med seg de spanske sportsavisene, som naturligvis er stinne av artikler og bilder fra bataljen i dag.

- Det er veldig svart/hvitt-dekning av Barcelona. Ser vi bort fra supercupen i august, er klubben i ferd med å gjennomføre sin første troféløse sesong siden 2008. For en klubb av Barcelonas størrelse er dette kritisk, påpeker Veland.

Større er jubelen for Gareth Bale, som endelig slo til i en stor kamp for Real Madrid.

- Jeg var i mikssonen etter kampen (området der spillere møter journalister, journ. anm.). Det var en meget lettet Bale som snakket med journalistene. Han hadde mistet mange av millionene han hadde på skuldrene, sier Veland, og tenker på den massive prislappen som må ha tynget Bale.

Verdens raskeste? I dag raser debatten: Er Bale verdens raskeste fotballspiller? Veland kommenterer monsterløpet før scoringen slik:

I EKSTASE:  Gareth Bale sørget for den avgjørende 2-1-scoringen da Real Madrid vant den spanske cupfinalen i går kveld. FOTO: NTB SCANPIX
I EKSTASE: Gareth Bale sørget for den avgjørende 2-1-scoringen da Real Madrid vant den spanske cupfinalen i går kveld. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

- Hvis vi kombinerer lengden, farten og viktigheten av målet - på det tidspunktet det skjedde - tror jeg ikke noen hadde gjort det bedre. Det er helt sikkert andre som ville hatt fart i en slik løpsduell. Men anledningen gjør det som skjedde enda større og viktigere.

Han fortsetter:

- Det var et langt løp. Bale ble først nesten dyttet inn i garderoben, før han hentet igjen ballen.