Hopp

Norsk tvil rundt monsterhopp

Her setter Stefan Kraft verdensrekord i Vikersund på 253,5 meter. Ett år etterpå er norske eksperter fortsatt usikre på om han burde vært dømt for fall.

NEDI MED RUMPA? Stefan Krafts rekordhopp i Vikersund. Fortsatt er ekspertene i tvil om det var fall eller ikke. I helga kan rekorden på 253,5 meter ryke i Planica. Foto: NRK
NEDI MED RUMPA? Stefan Krafts rekordhopp i Vikersund. Fortsatt er ekspertene i tvil om det var fall eller ikke. I helga kan rekorden på 253,5 meter ryke i Planica. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

VIKERSUND (Dagbladet): Bare den norske dommeren Nicolai Sebergsen trakk åtte poeng og dømte fall. De fire andre dommerne definerte det som et stående hopp.

- Jeg klarer ikke å se om rumpa er nedi eller ikke. Da må vi la tvilen komme utøveren til gode, sier NRK-ekspert Johan Remen Evensen før helgas skiflygingsrenn i Planica.

- Hoppet diskuteres fortsatt. Jeg har sett det mange ganger. Selv med TV-bilder er det vanskelig å se om han er nedi med rumpa. Jeg tror kanskje det, men er ikke sikker, sier Geir Steinar Loeng, som har vært dommer, teknisk delegert og juryleder i flere år.

- Jeg var aldri nedi, hevder Kraft selv overfor Dagbladet.

Diskusjon

Verdensrekorden ble satt 18. mars i fjor. Robert Johansson hadde rekorden på 252 meter i 33 minutter. Så klinket Kraft til og økte den med 1,5 meter.

Mange tilskuere håpet på ny verdensrekord under Raw Air-finalen i Vikersund i helga. Den kom aldri. Dermed vil diskusjonen fortsatt bølge fram og tilbake om den gjeldende rekorden.

Kraft var så dyp som det går an å få bli. I tillegg mente Grethe-Kristin Fretheim – lengdemåleren som sto nærmest rekorden i bakken – at hoppet i virkeligheten var én meter kortere. Dette fortalte hun i et intervju med NRK. Men videomålingen bestemmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer