Norsk undring over WADA

TV 2-millionen til WADA havner i Johann Koss' dopingpassprogram. Det har skapt reaksjoner i Norge, skriver Aftenposten.

Pengegaven til Verdens antidopingbyrå var knapt et halvt døgn gammel før WADA hadde bestemt hvor millionen skulle. Det synes idrettspresident Kjell Kran er merkelig.

- Det er klart vi ønsker å vite hva pengene skal brukes til. Det er rimelig at vi får være med på diskusjonen. Jeg forutsetter at TV 2 og NIF kan være med på avgjørelsen. Avtalen mellom partene er jo ikke engang undertegnet, sier Kran.

Det kan se ut som det er for sent. WADA sendte tirsdag kveld ut en pressemelding der det heter at den norske millionen (136.000 dollar) skal brukes til å videreutvikle et utøverpass som skal bli viktig i antidopingarbeidet. Ansvarlig for arbeidet er Johann Olav Koss.

- WADAs opplegg er meget interessant. Vi støtter det fullt og helt. Men det er rimelig at vi er med på diskusjonen, gjentar Kran.

WADA-direktør Rune Andersen sier at byrået ikke har diskutert med NIF hvordan pengene skal brukes, men at det har basert seg på pressemeldingen som gikk ut.

- Det er altså slik vi kunne tenke oss bruken. Er det andre føringer, skal vi selvsagt snakke med NIF eller TV 2, sier Andersen til Aftenposten.

NTB

RÅDER OVER MIDLENE FRA TV 2: Johann Olav Koss får pengene TV 2 donerte WADA. Norske idrettsledere undrer seg over at de ikke ble spurt om prioriteringen.