Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oscar Bobb (16) bemerker seg i England

Norsk unggutt på eksklusiv liste

Manchester City-talentet spås ei lysende framtid av britisk storavis.

PÅ EKSKLUSIV LISTE: Oscar Bobb, nest lengst til høyre på bildet, ved siden av Martin Samuelsen. Foto: Thomas Brekke Sæteren
PÅ EKSKLUSIV LISTE: Oscar Bobb, nest lengst til høyre på bildet, ved siden av Martin Samuelsen. Foto: Thomas Brekke Sæteren Vis mer

Oslo-talentet Oscar Bobb (16) signerte i sommer for Premier League-klubben Manchester City. Bobb begynte karrieren i Lyn og spilte der fram til den portugisiske storklubben FC Porto plukket han opp.

Han flyttet til Portugal med sin mor og ble der en periode, før han returnerte til norsk fotball og Vålerenga. Han gjorde for alvor et navn ut av seg da han som unggutt herja i Norway Cup for Lyn.

Toppspillerutvikler i Vålerenga, Igor Aase, sa i sommer til Dagbladet at Bobb er en spiller med potensialet til å ta store steg.

- Han er en spennende spiller, men veldig ung. Bobb er bedre offensivt enn defensivt, men en skikkelig teknisk spiller.

- Forhåpentligvis kan han bli mer målfarlig, slik at han kan prege kamper enda mer. Men han har en basis som gjør at han er veldig spennende. Bobb må ta de stegene han trenger å ta gjennom klubb og landslag. Så får vi se hvordan det går, sa Igor Aase til Dagbladet.

Den neste store

Hver sesong setter den britiske avisa The Guardian opp ei liste over «den neste store» som er i årskullet som fyller 16 det året. Nå er Bobb plukket ut som den spilleren fra Manchester City som spås å være den neste store stjernen.

Begrunnelsen fra The Guardian er som følger:

«Bobb er en angripende midtbanespiller fra Oslo. FIFA slo fast at Porto brøt regler om flytting av en mindreårig da Bobb, som 10-åring, forlot Lyn i Norge og sammen med sin mor, Turid Gunnes, og flyttet til Portugal. Den portugisiske klubben argumenterte for at dette var fordi Gunnes ønsket å satse på skuespillerkarrieren i byen, men CAS bestemte seg for å holde med FIFA. Bobb kom tilbake til Norge hvor han begynte i Vålerenga før han signerte for City i sommer. Spilleren har scoret tre mål i sine tre første Premier League-opptredener for City.»

Tidligere har spillere som Liverpools Trent Alexander-Arnold preget lista, og slått til få år seinere. 21-åringen regnes for øyeblikket som en av verdens beste backer.

Flere kjente navn

På Manchester Citys akademi er det stort sett engelske spillere, men også spillere fra Spania og Irland.

De mest kjente spillerne som har kommet opp gjennom Manchester Citys ungdomssystem de siste åra er Phil Foden (Manchester City), Brahim Díaz (Real Madrid) og Jadon Sancho (Borussia Dortmund).

Her er årets komplette liste:

Miguel Azeez (Arsenal)
Aaron Ramsey (Aston Villa)
Jack Wadham (Bournemouth)
Antef Tsoungui (Brighton)
Joe McGlynn (Burnley)
Valentino Livramento (Chelsea)
John-Kymani Gordon (Crystal Palace)
Lewis Dobbin (Everton)
Oli Ewing (Leicester City)
Layton Stewart (Liverpool)
Oscar Bobb (Manchester City)
Dillon Hoogewerf (Manchester United)
Joe White (Newcastle United)
Tom Dickson-Peters (Norwich City)
Frankie Maguire (Sheffield United)
Ramello Mitchell (Southampton)
Dermi Lusala (Tottenham Hotspur)
Sonny Blu Lo-Everton (Watford)
Amadou Diallo (West Ham United)
Chem Campbell (Wolverhampton Wanderers)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling