LIVE Manchester United-Leeds

Norsk United-magi

Tre norske spillere har vært i aksjon i kampen mellom Manchester United og Leeds. To av dem har stått for kanskje dagens beste prestasjoner.

SUPERTALENT: Manchester Uniteds Isak Hansen-Aarøen under kampen mellom Manchester United og Leeds på Ullevaal stadion. Hans assist til 1-0 berømmes. Foto: NTB
SUPERTALENT: Manchester Uniteds Isak Hansen-Aarøen under kampen mellom Manchester United og Leeds på Ullevaal stadion. Hans assist til 1-0 berømmes. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Norske Isak Hansen-Aarøen er i fokus når Manchester United tar ledelsen 1-0 etter 66 minutter! 18-åringen leverer nydelig forarbeid til Noam Emeran.

- En fantastisk assist! Vi har snakket om kreativiteten og de kvikke føttene hans, sier Viaplays ekspert Tor-Ole Skullerud.

- Det er herlig å se unge spillere med selvtillit, legger han til.

Kommentator Roar Stokke trekker på sin side paralleller til Martin Ødegaard om måten Hansen-Aarøen spilte gjennom Emeran på.

SCORING: 1-0 til United etter norsk forarbeid!
SCORING: 1-0 til United etter norsk forarbeid! Vis mer

* United går opp til 2-0 etter flotte kombinasjoner etter 80 minutter. Den unge måltyven Hugill scorer.

- Det er lekkert, kommenterer Skullerud.

* Det var ellers ingen tvil om hvem som fikk flest granskende øyne rettet mot seg på Ullevaal stadion i dag:

Mason Mount startet nemlig oppgjøret mot Leeds på Ullevaal stadion. Det ble dermed 800 millioners-kjøpets første kamp for Manchester United etter overgangen fra Chelsea. Han gjorde sine saker brukbart, før han ble byttet ut ved pause.

* Erik ten Hag byttet for øvrig alle mann ved pause. Elleve nye spillere for United altså. Det betyr at norske Isak Hansen-Aarøen(18) er innpå.

* Leeds kunne faktisk ha gått opp til 1-0 etter en corner i det 56. minutt, men headingen fra Struijk gikk like over. Kjempesjanse der!

KOM INN: Isak Hansen-Aarøen. Foto: NTB
KOM INN: Isak Hansen-Aarøen. Foto: NTB Vis mer

1. OMGANG FORLØP SLIK:

* United burde og skulle gått opp i ledelsen etter ti minutter, men en norsk, fantastisk keeper sto i veien. Kristoffer Klaesson vartet opp med en feberredning på Hannibals skudd fra sju meter.

- En fantastisk redning! sier Viaplays Roar Stokke.

SVÆRT GOD: Kristoffer Klaesson. Foto: NTB
SVÆRT GOD: Kristoffer Klaesson. Foto: NTB Vis mer

* Like etter hadde nevnte Mount en eventyrlig mulighet til å få en drømmedebut, men lobbet like over tverrliggeren.

* Leeds har også hatt to store sjanser i den første omgangen. Ellers er det som ventet United som fører kampen, men det er mye feriepreg over tempoet og fotballen.

* Det er et reservepreget United som har kommet til Norge. Spillere som Bruno Fernandes og Marcus Rashford er ikke med i troppen til Norge.

For Leeds var det to nordmenn i startoppstillingen: Keeper Kristoffer Klaesson og stopper Leo Hjelde.

Publikum hadde møtt opp i hopetall ved spillerinngangen på Ullevaal da United-bussen ankom.

SPENTE: Mange hadde møtt opp for å få et glimt av spillerene før fotballkampen mellom Manchester United og Leeds på Ullevaal stadion. Foto: NTB
SPENTE: Mange hadde møtt opp for å få et glimt av spillerene før fotballkampen mellom Manchester United og Leeds på Ullevaal stadion. Foto: NTB Vis mer

Ullevaal stadion er utsolgt. Du kan følge kampen på db.no fra kl 17.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer