Norsk United-redaktør tror Ferguson-ryktet stemmer

Fikk selv melding om at noe stort var på gang.

LANGVARIG BEKJENTSKAP: Lars Morten Olsen møtte Sir Alex Ferguson blant annet på en tilstelning i Oslo i 2006. Redaktøren for de norske United-supporterenes magasin frykter Ferguson nå er ferdig som manager i klubben. Foto: Privat
LANGVARIG BEKJENTSKAP: Lars Morten Olsen møtte Sir Alex Ferguson blant annet på en tilstelning i Oslo i 2006. Redaktøren for de norske United-supporterenes magasin frykter Ferguson nå er ferdig som manager i klubben. Foto: PrivatVis mer

(Dagbladet:) Redaktør for det norske magasinet «United-supporteren», Lars Morten Olsen, er den norske journalisten som har møtt Sir Alex Ferguson oftest. Olsen har sterke bånd til klubben ellers også.

Så da Olsen i går kveld fikk en melding fra en av sine kilder om at «noe stort kom til å skje på onsdag», var det to alternativer han så for seg:

- Jeg fikk den meldinga før noen i England hadde skrevet noe som helst i går. Da tenkte jeg: Enten skal United kjøpe tilbake Cristiano Ronaldo, eller så er det slutt for Ferguson, forteller Olsen.

- Og for en supporter er jo dét to ytterpunkter. Det ene er det jeg håper på - det andre er det jeg ønsker at ikke skal skje.

- En god kilde
Så la Daily Telegraph ut nyheten som alle følgere av engelsk fotball nå snakker om: Sir Alex Ferguson skal ha bestemt seg for å slutte, etter 26 år som manager for Manchester United. Påstanden er ikke bekreftet, men det er ventet en uttalelse fra klubben i dag.

Da ryktet dukket opp seint i går kveld, skjønte Olsen hva hans egen kontakt hadde ment.

- Han er en god kilde, som bruker å ha rett. Derfor tror jeg dette er ekte varer. Dessverre.

Naturlig tidspunkt

Olsen, som anslår at han har møtt Ferguson 15 ganger på 20 år, framholder at tidspunktet for Fergusons avgang strengt tatt ikke bør overraske noen.

- Han er 71 år. En eller annen gang kommer han til å slutte. Så sånn sett er det ikke veldig overraskende om det skjer nå, for når han slutter, sier det seg selv at det skjer etter en sesong. Med mindre han rammes av alvorlig sykdom eller noe sånt, sier Olsen.

- Samtidig har han vært så klar i det siste på at han ikke kom til å gi seg nå. Det kan jo være hans måte å holde mediene for narr på.

Ferguson har kunngjort sin United-avskjed før:

- Den gangen sa han at han skulle gi seg etter 2001-2002-sesongen. Dette offentliggjorde han før sesongen, så tok han den berømte U-svingen i februar, husker Olsen.

Siden har det vært et sikkert vårtegn at Ferguson har måttet svare på spørsmål om sin avgang. Olsen tror ikke Ferguson bryr seg så mye om hva supportere, eksperter eller folk i gata mener når han bestemmer sin egen framtid.

- Det er nok de nærmeste han lytter til. Familien og kona. I tillegg er han helt sikkert klok nok til å høre på hva doktoren sier. Men han er jo sin egen herre.

Hvis det virkelig blir en avskjedskunngjøring i dag, er det duket for en meget emosjonell forestilling når Swansea kommer til Old Trafford på søndag. Da skal klubben få overrakt sin 20. ligapokal - i det som, hvis ryktene stemmer, blir Fergusons siste Premier League-kamp på hjemmebane.

Olsen er på plass.

- Ja, dit skal jeg.

Håper på Mourinho
Diskusjonen om hvem som blir Fergusons arvtaker har pågått i årevis, og tiltar naturligvis i styrke nå. To navn peker seg ut i engelske aviser: David Moyes (Everton) og Jose Mourinho (Real Madrid).

- Går du inn på en bookmakersjappe, får du nok lavest odds på de to, ja, sier Olsen.

- Hvem er din favoritt?

- Mange fans er nok uenig med meg, men Jose Mourinho har det som skal til rent mentalt. Han er svær nok, og han har psyken til å takle fotballscenen som venter ham, svarer Olsen.

- Men hvorvidt han er typen til å sitte der i 26 år, tviler jeg på.