Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk United-talent får skryt etter b-lagsdebut

- Josh var fantastisk, sier Solskjær.

TALENT: Joshua King ses som et av de mer lovende talentene i Manchester Uniteds ungdomssatsing. Men reservelagstrener Ole Gunnar Solskjær bedyrer at unggutten må få tid til å utvikle seg. Før United-overgangen spilte King for Vålerengas guttelag.Foto: THOMAS BREKKE SÆTEREN
TALENT: Joshua King ses som et av de mer lovende talentene i Manchester Uniteds ungdomssatsing. Men reservelagstrener Ole Gunnar Solskjær bedyrer at unggutten må få tid til å utvikle seg. Før United-overgangen spilte King for Vålerengas guttelag.Foto: THOMAS BREKKE SÆTEREN Vis mer

(Dagbladet.no): Nesten to år er gått siden det norske stortalentet Joshua King som 15-åring ble klar for Manchester United.

Som 17-åring er nordmannen nå i ferd med å gå gradene i den engelske storklubben, og på mandag fikk han sin debut fra start for Ole Gunnar Solskjærs reserver.

Bolton ble slått 3-1, og King får skryt. Både for spiss-samarbeidet med Danny Welbeck, og for måten han serverte Zoran Tosic det vakre andremålet.

- De to foran, Danny og Josh, ga dem store vanskeligheter bakover. Du kunne se spillerne deres få krampe mot slutten. De to (Welbeck og King) er begge atletiske, de kan løpe og de er gode med ball, sier Ole Gunnar Solskjær til klubbens hjemmesider.

Men Solskjær vil verne om det norske supertalentet.

- Josh er en ung gutt. Han trenger tid på å utvikle seg. Han gikk gjennom hele forrige sesong uten å spille en full 90-minutter, så vi må være forsiktige med ham. Men han var fantastisk mot Bolton, sier reservelagssjefen.

King signerte offisielt for Manchester United 1. juli 2008, etter et treningsopphold i klubben året før. Uniteds U18-trener Paul McGuinness mener han er full av råpotensiale.

- Det ser ut som han kommer til å bli en veldig bra idrettsmann. Josh er høy, sterk, og veldig kraftfull. Han har løpsstyrke med og uten ball, og vet hvordan han skal passere forsvarere, sier McGuinness.

Unggutten har i likhet med John Carew norsk mor og gambisk far, og har spilt aldersbestemte landskamper for Norge. Kings norske lagkamerat i Uniteds ungdomsavdeling, Magnus Wolff Eikrem, mener de to minner om hverandre.

- Joshua er en spiller som minner om John Carew i spillestilen, det er bare det at han kommer til å bli bedre, sa Eikrem til Dagbladet i november i fjor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling