Norsk United-talent får skryt etter b-lagsdebut

- Josh var fantastisk, sier Solskjær.

TALENT: Joshua King ses som et av de mer lovende talentene i Manchester Uniteds ungdomssatsing. Men reservelagstrener Ole Gunnar Solskjær bedyrer at unggutten må få tid til å utvikle seg. Før United-overgangen spilte King for Vålerengas guttelag.Foto: THOMAS BREKKE SÆTEREN
TALENT: Joshua King ses som et av de mer lovende talentene i Manchester Uniteds ungdomssatsing. Men reservelagstrener Ole Gunnar Solskjær bedyrer at unggutten må få tid til å utvikle seg. Før United-overgangen spilte King for Vålerengas guttelag.Foto: THOMAS BREKKE SÆTEREN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nesten to år er gått siden det norske stortalentet Joshua King som 15-åring ble klar for Manchester United.

Som 17-åring er nordmannen nå i ferd med å gå gradene i den engelske storklubben, og på mandag fikk han sin debut fra start for Ole Gunnar Solskjærs reserver.

Bolton ble slått 3-1, og King får skryt. Både for spiss-samarbeidet med Danny Welbeck, og for måten han serverte Zoran Tosic det vakre andremålet.

- De to foran, Danny og Josh, ga dem store vanskeligheter bakover. Du kunne se spillerne deres få krampe mot slutten. De to (Welbeck og King) er begge atletiske, de kan løpe og de er gode med ball, sier Ole Gunnar Solskjær til klubbens hjemmesider.

Men Solskjær vil verne om det norske supertalentet.

- Josh er en ung gutt. Han trenger tid på å utvikle seg. Han gikk gjennom hele forrige sesong uten å spille en full 90-minutter, så vi må være forsiktige med ham. Men han var fantastisk mot Bolton, sier reservelagssjefen.

King signerte offisielt for Manchester United 1. juli 2008, etter et treningsopphold i klubben året før. Uniteds U18-trener Paul McGuinness mener han er full av råpotensiale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer