Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk verdenscupseier i seiling

Siren Sundby vant i dag årets første verdenscupseilas for Europajolle.

Det er beste norske resultat i OL-klassen siden Linda Anersen fra Tønsberg vant OL-gull i Barcelona. I klassen for 49er ble Christoffer Sundby og Frode Bovim fra Soon Seilforening nummer seks, mens Peer Moberg fra KNS ble nummer sju i klassen for Laser.

- Resultatene i verdenscupen i Hyeres er den beste norske innsatsen på mange år, sier hovedtrener Lars Loennechen til NTB.

Norge satser i tre klasser fram mot OL i Aten i 2004, og da er det verdt å merke seg at Norges tre OL-aktuelle er blant de sju beste i en verdenscup som teller alle verdens beste seilere.

- Siren Sundby har lenge seilt meget bra, men hennes seier i Hyeres bekrefter at hun er en av de største norske medaljekandidatene i OL i Aten om 16 måneder. Hun har både erfaring og seiler utrolig jevnt, sier Loennechen.

Den norske 49-eren med Christoffer Sundby og Frode Bovim var ogs å med i alle seilasene og vant tre enkeltseilaser fredag. De bekreftet dermed at de også er å regne med i OL i Aten.

- Det er også Peer Moberg som er veteranen på det norske laget, sier Loennechen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media