Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk verdensmester i backgammon

Tromsømannen Jon Kristian Røyset (27) gikk søndag av med seieren i VM-finalen i backgammon i Monte Carlo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Røyset kan innkassere nesten 700.000 kroner i premiepenger etter den overraskende seieren og det er første gang en nordmann vinner denne konkurransen, skriver Nordlys.

- Det er intet mindre enn en sensasjon at en fra lille Tromsø banker alle i backgammon, sier president Eirik Milch Pedersen.i Norges Backgammonforbund. Tidligere har to nordmenn kommet til kvartfinalen i VM i backgammon.

Ifølge Nordlys lå Røyset litt etter i starten av den dramatiske finalen, men hentet seg etter hvert inn med resultatene 14-14 og 15-15 da litt over halve finalen var spilt. Deretter gikk han opp i ledelse til 24-17, før han til slutt ble kåret til vinner med sifrene 25-20 søndag kveld.

Finalen varte mellom fem og seks timer, et vanlig spill varer vanligvis i litt over fire timer.

- Jon Kristian har en veldig fin egenskap som spiller, og det er at han er ekstremt rolig og behersket når han spiller. Det kan komme av at han også er en dreven sjakkspiller, sier Eirik Milch Pedersen.

Jon Kristian Røyset vant NM i Backgammon i 2000.

NTB