FYSIO NESTE: Vegard Stake Laengen (til høyre) har slitt med knesmerter etter et gateritt i Belgia i forrige uke. I helga blusset det opp igjen, og nå må han ta det rolig med tanke på VM i Richmond. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen, procycling.no
FYSIO NESTE: Vegard Stake Laengen (til høyre) har slitt med knesmerter etter et gateritt i Belgia i forrige uke. I helga blusset det opp igjen, og nå må han ta det rolig med tanke på VM i Richmond. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen, procycling.noVis mer

Norsk VM-deltaker sto av ritt med kneplager

- Ikke helt etter planen.

(procycling.no): Det ble kun én times gjennomkjøring for Vegard Stake Laengen i Kernen Omloop Echt-Susteren.

Etter et belgisk gateritt i forrige uke, blusset det opp knesmerter. Det gjorde at han droppet konkurransen den påfølgende dagen.

Da problemet vendte tilbake i Nederland i helga, valgte den VM-uttatte rytteren ikke å ta noen sjanser.

- Jeg syklet ikke mer enn én time, så det var ikke helt etter planen min, sier Stake Langen til procycling.no.

- Hvor sitter problemet?

- Det dreier seg om smerter på oversiden av kneskålen. Det kan dreie seg om stram muskulatur. Jeg skal til behandling hos en fysioterapeut i kveld, og er nødt til å få bort smerten.
 
Tempotest i fare Knetrøbbelet kan få konsekvenser for mesterskapet i Richmond.

26-åringen er tatt ut til både å konkurrere i tempo og på fellesstarten.

Den siste finpussen på temposykkelen skulle Asker-mannen ha gjort unna under søndagens Chrono Champenois i Frankrike.

- Om det løpet glipper, er det kjedelig ikke å få den siste gjennomkjøringen før tempo-VM. Jeg har trent bra i sommer, og den siste tiden. Jeg får ta en rolig uke nå, og håpe at det slår positivt ut. Om smertene blir borte, gir jeg full gass på søndag.

- Slik det er nå, er du ikke bekymret for fellesstarten i VM?

- Nei, jeg tenker ikke på det nå. Jeg får gjøre unna noen undersøkelser og høre hva som blir sagt.

- Kan det bli en mulighet å droppe tempo og heller fokusere på fellesstarten?

- Det er absolutt mulig. Det er ikke noen vits i å kjøre tempo om man ikke har noe særlig tid på sykkelen i forkant. Det gir også økt belastning på kneet. Jeg reiser nok ikke til USA med temposykkelen om jeg ikke har sittet på den i forkant, svarer Stake Laengen.

Dropper høyden Som kontinentalrytter har ikke Stake Laengen mulighet til å bli med på de mest vanlige oppkjøringene i Spania, Canada eller Storbritannia.

Han har lagt inn bolker av høydetrening i området rundt den franske skiresorten Isola 2000 (halvannen times kjøring unna Nice, vår anm.).

Heller ikke det blir det noe av nå.

- Jeg vurderte å legge inn noen dager, men høydeopphold gjør at skaden leges saktere. Derfor er ikke det aktuelt nå.

Dersom søndagens Chrono Champenois ryker, legges veien videre i samråd med landslagsledelsen. Den opprinnelige planen var å reise til Richmond den 17. september for å klargjøre seg til tempo-VM.

Den norske VM-troppen til Richmond, herrer elite:

Tempo: Vegard Stake Laengen, Andreas Vangstad

Fellesstart: Vegard Stake Laengen, Vegard Breen, Sven Erik Bystrøm, Lars Petter Nordhaug, Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!