Norsk VM-fest plutselig avlyst, på grunn av «den politiske situasjonen»

Det opplyser den norske ambassaden i Moskva.

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Søndag kveld skulle den norske ambassaden i Russland holde velkomstfest for Magnus Carlsen på Radisson-hotellet i Sotsji.

Nå er arrangementet avlyst.

- Vi ønsket å gjøre stas på vår norske deltaker i verdensmesterskapet i sjakk. Men den aktuelle politiske situasjonen er årsak til at vi etter en helhetsvurdering de siste dagene valgte å avlyse, kommenterer pressekontakt Christian Boysen i den norske ambassaden i Moskva til Dagbladet.

- Kan ikke utdype - Jeg kan ikke utdype den politiske situasjonen. Det er eventuelt opp til Utenriksdepartementet. Men jeg kan si så mye som at det er ambassaden som har tatt avgjørelsen, uten press fra noen, forklarer Boysen.

Utenriksdepartementet opplyser at det er Russlands annektering av Øst-Ukraina som er grunnen til den politiske situasjonen. Norge sluttet seg i sommer til EUs sanksjoner mot Russland.

VM-sammenkomsten er sponset av Statoil og skulle arrangeres etter Carlsens to første VM-partier mot Vishy Anand. Dagbladet er kjent med at arrangementet er jobbet med i lang tid, men at festen nå overraskende er avlyst.

Statoil bekrefter overfor Dagbladet at de har vært involvert i arrangementet, men henviser til ambassaden i Moskva for kommentarer rundt avlysningen.

«Team Carlsen» ikke involvert Magnus Carlsens manager, Espen Agdestein, er også kjent med at det planlagte arrangementet er avlyst, men siden «Team Carlsen» ikke har vært direkte involvert, henviser også Agdestein til ambassaden for kommentarer.

- Vi har ikke hatt noe med dette arrangementet å gjøre, så jeg må bare henvise til den norske ambassaden i Moskva, sier Agdestein til Dagbladet.

VM-kampen mellom Carlsen og Vishy Anand spilles fra 8. - 28. november.