Norsk VM-gull etter thrilleravslutning

På kvinnestafetten i Östersund.

GULL: Her sikrer Marte Olsbu Røiseland stafettgullet for de norske skiskytterjentene. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÖSTERSUND/OSLO (Dagbladet): - Det er fantastisk, sier Marte Olsbu Røiseland til Dagbladet.

En suveren sisteetappe sørget for stafettgull i VM for de norske skiskytter.

- Marte er helt suveren, sier Ingrid Landmark Tandrevold, som gikk etappe nummer to.

- Jeg trodde ikke det var mulig å ta gullet da Marte gikk ut, sier Synnøve Solemdal som gikk første etappe.

Både eksperter og bookmakere hadde Norge som medaljekandidater før start. Tyskland var favoritt hos mange - foran Norge og Sverige.

Men allerede etter første etappe kom Tyskland skjevt ut, og lå tidlig over minuttet bak teten. Norge lå lenge og vaket på en femteplass, og seilte opp som en av gullkandidatene da Tiril Eckhoff gikk ut på den tredje etappen.

Men med fire bom på den stående skytingen, og strafferunde på Eckhoff, ble gullhåpet en liten periode gjort om til medaljehåp.

Alt snudde

Før siste skyting ledet Sverige med et snaut halvminutt, men på siste skyting snudde alt. Hanna Öberg bommet totalt tre ganger (to ekstraskudd), sleit litt med geværet, og dermed var bordet lagt for Norge og Olsbu Røiseland, som skjøt ned samtlige blinker.

Dermed ble det norsk VM-gull, en solid opptur etter ellevteplass på VM-stafetten for to år siden.

- Det er galskap at Norge vinner denne stafetten her med det utgangspunktet, sier NRKs Torgeir Bjørn om utviklingen på denne stafetten.

Tiril Eckhoff trodde ikke det skulle bli norsk gull, med utgangspunktet til Olsbu Røiseland før den siste etappen.

- Nei, iallfall ikke da jeg surret rundt i en strafferunde, sier Tiril Eckhoff til NRK.

- Det er mye følelser ute å går, hva skal man si, sa Eckhoff før Olsbu Røiseland gikk i mål.

NORSK GULL. Synnøve Solemdal, Tiril Kampenhaug Echoff, Ingrid Landmark Tandrevold og Marte Olsbu Røiseland gikk for Norge.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NORSK GULL. Synnøve Solemdal, Tiril Kampenhaug Echoff, Ingrid Landmark Tandrevold og Marte Olsbu Røiseland gikk for Norge. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Leverte varene

Det var overskyet og lett snøvær i VM-byen Östersund denne lørdagen. Allerede flere timer før rennstart strømmet tilskuerne til løypene og det er trolig den VM-dagen med mest folk på plass.

På det norske laget gikk Synnøve Solemdal, Ingrid Tandrevold, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland.

Solemdal vekslet som nummer seks, et snaut halvminutt bak leder Italia, etter å ha bommet på det første skuddet og brukt to ekstraskudd på liggende skyting.

Tandrevold skjøt fullt på begge sine skytinger, og gullkampen levde før de to siste etappene. Eckhoff bommet på sin side på to skudd på første skyting, noe som gjorde at Norge tapte dyrebar tid.

Sverige ledet på hjemmebane, og Marte Olsbu Røiseland hadde en stor jobb å gjøre. Før den siste skytingen var Norge rundt et halvminutt bak. Men etter en thrilleravslutning kunne likevel Norge juble til slutt, mens Sverige sannsynligvis er litt misfornøyd med sølv slik løpet ble. Ukraina tok bronsen.

Herrenes stafett starter kl. 16.30.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer