Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk VM-gull i orientering

- Helt rått.

NORSK VM-GULL: Anne Margrethe Hausken, Marianne Andersen (th) og Betty Ann Nilsen (tv), tok tok gull på stafett i orienterings VM i Miskolc i Ungarn.
Foto Sören Andersson / SCANPIX /
NORSK VM-GULL: Anne Margrethe Hausken, Marianne Andersen (th) og Betty Ann Nilsen (tv), tok tok gull på stafett i orienterings VM i Miskolc i Ungarn. Foto Sören Andersson / SCANPIX / Vis mer

En heldramatisk innledning til tross, det norske kvinnelaget løp inn til en klar seier i orienterings-VM fredag.

Betty Ann Bjerkreim Nilsen (22), Anne Margrethe Hausken (33) og Marianne Andersen (29) henviste Sverige og Finland til henholdsvis annen- og tredjeplass

— Dette var helt rått. Jeg tror det ikke helt selv. Vi hadde tenkt tanken på at vi var gode nok til å vinne, men det var mange gode lag med her og minst seks-sju av dem hadde gullsjanser, sa Hausken til NTB like etter målgang.

De norske jentene, og kanskje spesielt Hausken fikk en psykisk vanskelig oppladning til stafetten, ettersom samboer Anders Nordberg rett i forkant var innblandet i en stygg ulykke på herrestafetten.

Svenske Martin Johansson måtte sendes til sykehus i all hast etter at han fikk en tykk pinne 12 centimeter inn i låret og blødde kraftig.

Skremmende— Det var veldig trist, og skremmende. Det eneste vi fikk høre innledningsvis var at en av gutta hadde fått en alvorlig skade. En stund klarte jeg ikke å tenke på eget løp i det hele tatt, siden jeg var bekymret for at det kunne være Anders, sa Hausken.

Like før start kom imidlertid beskjeden om at Nordberg var den som hadde løpt for å hente legehjelp til sin svenske kollega, og Hausken og de andre kunne konsentrere seg fullt ut om sin stafett.

— Jeg tenkte det verste, og er glad jeg fikk beskjeden før jeg løp ut. Ved blødninger har man veldig kort tid på seg, og derfor satte det et støkk i oss alle.

Parkerte verdenscupleder
Marianne Andersen løp siste etappe for Norge der hun blant annet viste den finske verdenscuplederen Minna Kauppi ryggen.

Drammensjenta har drøssevis med medaljer fra tidligere internasjonale mesterskap, men har aldri vunnet gull før.

I mål var hun om lag 30 meter foran Sverige.

— Det gir litt ekstra krefter når du kjemper om gull. Dette var utrolig kult. Jeg har vel ikke helt skjønt hva vi har oppnådd ennå. Nå er jeg bare glad og sliten, sa Andersen til NTB etter målpassering.

— Jeg bomma litt på slutten, men tok tilbake det jeg tapte på den neste strekningen som jeg hadde forberedt meg godt på. På nest siste post skjønte jeg at dette kunne gå veien, oppsummerte Andersen.

(NTB)

SISTE ETAPPE: Anne Margrethe Hausken jubler da Marianne Andersen går over målstreken.
Foto Sören Andersson / SCANPIX
SISTE ETAPPE: Anne Margrethe Hausken jubler da Marianne Andersen går over målstreken. Foto Sören Andersson / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling