Ski-VM i Lahti

Norsk VM-håp forfulgt av kvinne fra Moskva: - Hun må være rik

- Ubehagelig, sier kombinertløper Jørgen Graabak. 

VM-HÅP: Jørgen Graabak er på plass i VM-byen Lahti sammen med resten av kombinertlandslaget.  Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
VM-HÅP: Jørgen Graabak er på plass i VM-byen Lahti sammen med resten av kombinertlandslaget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LAHTI (Dagbladet): Jørgen Graabak (25) er blant outsiderne når kombinertøvelsene starter i ski-VM fredag. En del sykdomskrøll i januar gjør at han er spent.

Ingenting ville vært bedre enn om han kopierte bragden fra Sotsji-OL i 2014. Det er Graabaks velmaktsdager i karrieren hittil. Den gang ble fangsten to gullmedaljer.

- Jeg har gjort veldig mye bra de siste ukene, erklærer trønderen overfor Dagbladet.

Vi møter ham på et pressetreff i Lahti i Finland onsdag. Graabak har også figurert i overskriftene av mer utenomsportslig karakter det siste året. Det er en kjent sak at han ble forfulgt av flere kvinner i fjor sommer og høst. Nå - samme uka som VM starter - letter han ytterligere på sløret.

Uønsket oppmerksomhet

Kall det «stalkere». Dette er personer som kommer inn i livet ditt på en uønsket måte. De er besatt av deg. Men følelsene er ikke nødvendigvis gjengjeldt.

Graabak forteller at flere kvinner har holdt ham under oppsikt hjemme i Trondheim. Til slutt ble det så ubehagelig at han gikk bort og snakket med en av dem. Dette viste seg å være en russisk kvinne - fra Moskva.

LÆRER OG ELEV: Jørgen Graabak i samtale med landslagssjef Kristian Hammer (til venstre) i finske Lahti i dag.  Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
LÆRER OG ELEV: Jørgen Graabak i samtale med landslagssjef Kristian Hammer (til venstre) i finske Lahti i dag.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Hun må være rik - ja, stinn av gryn - som reiser fra Moskva til Trondheim for å stille seg opp på en parkeringsplass for å se på meg. Hvis jeg skal gå etter penger, får jeg kanskje velge henne.

På reise

Graabak fortsetter, litt mer alvorlig:

- Det skjedde flere ganger. Til slutt gikk jeg bort og pratet med henne. Jeg følte det var ubehagelig. Siden har jeg ikke sett henne. Men så har jeg også vært på reise i hele vinter. Hun tok kanskje hintet.

- Var det så ubehagelig at det gikk utover oppkjøringen til sesongen?

- Hvis det gikk utover noe, så var det det at jeg fikk trent ekstra. Da noen sto og kikket på parkeringsplassen, tok jeg meg en ekstra runde.

- Du fikk aldri telefoner eller mail?

- Nei, jeg har skjult kontaktinformasjon.

- Litt spesielt

- Hva sier de andre gutta på laget?

- Jeg har ikke hørt at de andre har opplevd det samme, sier Graabak.

- Samtidig er det jo veldig sært. Jeg vet ikke hvilken bokstav på kjendisskalaen en kombinertløper er. Det er i alle fall ikke A-kjendis. Kanskje «S». Det er litt spesielt at dette har skjedd meg.

Graabak poengterer at han ikke ville lagt merke til det dersom det skjedde én gang. Gjentatte episoder gjorde at det hele ble ubehagelig. Hva kunne disse kvinnene finne på?

HAR FUNNET GO-FØLELSEN: Jørgen Graabak.  Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
HAR FUNNET GO-FØLELSEN: Jørgen Graabak. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

God følelse

Nå handler det imidlertid om ski-VM. Den norske troppen bor rundt en halvtime fra skianlegget i Lahti.

Graabak ligger på åttendeplass i verdenscupen sammenlagt - som beste nordmann. Tre tyskere herjer sirkuset: Johannes Rydzek, Eric Frenzel og Fabian Riessle.

Det er disse resten av kombinerteliten jakter i Lahti.

Graabak forteller at han har go'følelsen, men at forberedelsene ikke har vært optimale.

- Jeg var småskadd i fjor høst. Derfor var januar veldig viktig for meg. Men da fikk jeg en brist i ribbeinet. Jeg hadde også en heavy matforgiftning. Den pådro jeg meg i Frankrike. Den var stygg. Jeg var ute i en uke.

Munnbind

Den trønderske profilen fortsetter:

- Jeg fikk ikke gjort den jobben jeg skulle i januar. Men de siste ukene har jeg fått jobbet bra.

Så detaljorientert er Graabak og de andre kombinertløperne at de reiste fra Norge til Finland med munnbind (se nederst i saken). Her skal ingen sykdommer dukke opp i siste liten.

- Jeg synes mange av oss har sett bra ut på trening. Og Magnus Moan blir en joker. Han har imponert skikkelig i det siste, påpeker 25-åringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer