Norsk VM-rytter til sykehus: - Det er de farligste rittene

Natalie Midtsveen fikk et brutalt møte med asfalten under fredagens juniorfellesstart i sykkel-VM. Hun ble sendt til sykehus med ambulanse.

TIL SYKEHUS: Natalie Midtsveen veltet stygt i sykkel-VM for juniorer. Foto: Norges Cycleforbund / Lars Doksæter
TIL SYKEHUS: Natalie Midtsveen veltet stygt i sykkel-VM for juniorer. Foto: Norges Cycleforbund / Lars Doksæter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Landeveisrittet i juniorklassen for kvinner var preget av mange velt. Etter drøyt tre mil måtte både Natalie Midtsveen og Anne Dorthe Ysland i bakken sammen med flere andre ryttere.

Midtsveen fikk seg en kraftig smell, mens Ysland byttet sykkel før hun startet jobben med å komme seg tilbake til hovedfeltet.

- Status for Midtsveen er at hun har vært i bakken og stått av rittet. Hun er i ambulanse på vei til sjekk nå, opplyser den norske troppens pressekontakt Cato Karbøl.

- Farlig

TV 2s sykkelekspert, Mads Kaggestad, sier at disse type velt ofte oppstår i junior-VM.

- Alle veltene har noe å gjøre med at det var urutinert ryttere. Løypa var for lett, så det ble ikke strekk i feltet. De burde kjørt smårundene som herrene gjør. Det ville spart dem for en del velt. Junior-ritt i VM er ofte de farligste rittene, sier Kaggestad til Dagbladet.

Han mener det er synd at Midtsveen falt fra det som potensielt kunne blitt en medalje.

- Flere av dem satt bra med, men de norske - som mange andre - fikk ødelagt rittet av veltene, sier den tidligere sykkelproffen.

Til tross for de mange veltene, er det spesielt én rytter Kaggestad vil trekke positivt fram.

- Det er veldig gøy med Silje Mathisen som ble nummer ni. Hun har vært igjennom veldig mye. En prestasjon som dette viser at man er mentalt sterk, sier Mads Kaggestad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer