Truls Korsæth:

Norsk VM-sensasjon: - Ser jeg en sprøytespiss, er jeg den første til å løpe ut av hotellet

Norsk proffs bagasje kan bli gjennomsøkt når som helst.

FERSK PROFF: Truls Korsæth er første nordmann til å sykel for det kasakhstanske laget Astana, et lag med omfattende dopinghistorikk. FOTO: procycling.no.
FERSK PROFF: Truls Korsæth er første nordmann til å sykel for det kasakhstanske laget Astana, et lag med omfattende dopinghistorikk. FOTO: procycling.no. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): - Moderne, solid og inkluderende. Dette er ordene Truls Korsæth bruker for å beskrive sitt nye lag. På treningssamling i spanske Calpe er den ferske proffen i ferd med å bli kjent med sine nye omgivelser.

I løpet av kort tid denne vinteren gikk Lillehammer-rytteren fra å være VM-sensasjon til å bli Astanas første nordmann.

Korsæths vei inn i profflivet var både imponerende og rask. Ekspedert av en gnistrende prestasjon under herrenes fellesstart i VM i Doha, og en rosende anbefaling fra landslagssjef Stig Kristiansen - som er tidligere lagkamerat av Astanas sportsdirektør Lars Michaelsen, ble drømmen til virkelighet i løpet av få uker før jul.

Laget som de fleste andre nordmenn forbinder med Aleksander Vinokourov, doping og en slags KGB-aktig mystikk ble for Korsæth en drøm som gikk i oppfyllelse:

En to år lang proffkontrakt. Korsæth har gjort sin research, snakket med folk han stoler på og tilbrakt tid med laget på samling.

Lite eller ingenting av det samlede inntrykket han har fått minner om laget som var på brinken av kollaps da fem dopingsaker hjemsøkte kasakhstanerne høsten 2014.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer