FIKK DET TØFT: Norge tapte den første av to kvalifiseringskamper til VM mot Slovenia. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FIKK DET TØFT: Norge tapte den første av to kvalifiseringskamper til VM mot Slovenia. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Norsk VM-smell mot Slovenia

De norske spillerne fikk det tøft og tapte 24-18 (10-8) for Slovenia i den første kvalifiseringskampen til VM i håndball for menn i Frankrike neste vinter.

Førsteomgangen ble veldig målfattig og lagene fulgte hverandre som skygger. Slovenia tok ledelsen og førte i store deler av omgangen, men Norge var foran for første gang etter 16 minutter på stillingen 4-3.

Slovenerne brukte ti minutter av den andre omgangen på å skaffe seg en firemålsledelse, og den ledelsen passet de godt på. De norske spillerne slet mer og mer utover i omgangen med å vinne dueller og få til spillet sitt som de ønsket.

Torbjørn Bergerud spilte en storkamp i mål, og også Ole Erevik sto bra de gangene han var innpå i straffekastsituasjoner, men det var ikke nok til å hindre slovenerne å ta en ledelse med seks mål før returkampen i Stavanger kommende onsdag

I Celje var det et presset norsk lag i store deler av kampen, men løpet er ikke helt kjørt, selv om det nok er slovenerne som har VM-billetten i lomma.

De norske spillerne var tre mål bak da det gjensto sju minutter, men i overtall var slovenerne raske til å sige fra og hadde god kontroll i sluttminuttene.

Slovenia var det beste laget og vant fortjent. De norske spillerne må heve seg voldsomt for å ha noen muligheter til å spille i VM i Frankrike neste år.

Norge misset VM for menn både i 2013 og 2015. En VM-plass henger også i en tynn tråd etter den første kvalifiseringskampen på bortebane lørdag. (©NTB)