- Norske agenter er illojale

I går gikk den italienske superagenten Vicenzo Morabito til frontalangrep mot Per A. Flod i Dagbladet. Han er også kritisk til måten flere av de andre jobber på.

- Jeg kjenner til de fleste norske agenter som er med i bransjen, og har en liten anmerkning: De burde være mer korrekte overfor egne kolleger. Om en norsk agent har kontrakt med en norsk spiller, så hender det at en annen norsk agent tar fra ham spilleren, sier Morabito til Dagbladet.

Lojalitet

Morabito, som kanskje er Europas mektigste fotballagent, samarbeider tett med agent Gunnar Martin Kjenner.

- Det er viktig å være lojal - både for agenter og for spillerne. Dette opplevde jeg med Gunnar Martin Kjenner og Harald Brattbakk. Der kom Erik Solér inn og solgte ham til en annen klubb.

- Et annet eksempel er Strømsgodsets Ousman Nyan. Kjenner er hans agent, men nylig ble han tilbydd til engelske klubber av en annen norsk agent.

Hauge

Morabito mener at Rune Hauge burde vært utestengt fra bransjen på livstid.

- Jeg mener FIFA var for snille som ga Hauge tilbake lisensen. Når man er tatt for noe slikt som han, skal man ikke ha mulighet til å jobbe med samme sak seinere.

Nå vil ikke Arsenal, Chelsea eller Liverpool ha noe med Hauge å gjøre. Selv om han fortsetter å jobbe, så er virksomheten hans begrenset. Han har et bra forhold til manageren i Manchester United, men jeg er spent på hva som skjer den dagen Alex Ferguson slutter.