Vinter-OL i Asia

Norske alpinstjerner ut mot OL-tildelingen: - Det er trist

Først i 2026 kan vinter-OL bli arrangert på et typisk vintersted med eksisterende kultur og interesse for skisport. De norske alpinessene synes det er uheldig.

SKJEVFORDELING: Å arrangere vinter-OL har blitt en arena for asiatiske land. Prosessen bak tildelingene synes Aleksander Aamodt Kilde, Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og co. er kritikkverdig. Her er de på Dale-lanseringen av OL-klær på Hard Rock Cafe. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SKJEVFORDELING: Å arrangere vinter-OL har blitt en arena for asiatiske land. Prosessen bak tildelingene synes Aleksander Aamodt Kilde, Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og co. er kritikkverdig. Her er de på Dale-lanseringen av OL-klær på Hard Rock Cafe. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NATIONALTHEATRET (Dagbladet): OL i Sotsji i 2014. OL i Pyeongchang i 2018. OL i Beijing i 2022.

De norske alpinstjernene er kritiske til IOC' tildeling av olympiske vinterleker til steder uten eksisterende skiidrettskultur og -interesse.

Som Dagbladet skrev i går, er billettsalget svært labert til OL i Pyeongchang kommende vinter. Sørkoreanerne bryr seg lite om skiidrettene, mens europeiske og nordamerikanske tilhengere holder seg hjemme under vinterlekene.

De som vil se Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud, Henrik Kristoffersen, Aleksander Aamodt Kilde, Nina Løseth og Ragnhild Mowinckel fra TV-stolen i Norge, må stå opp midt på natta i 03-04-tiden om gulløpene skal bli sett live fra TV-skjermen i Europa.

Neste mulighet for et vinter-OL i Europa kommer først i 2026. Det faller ikke i god jord i den norske utøverleiren.

- Det er synd å se at det stort sett er landene i øst som er villige til å ta seg råd til vinter-OL, med en regning som gjør at jeg samtidig godt kan forstå at mange i vestlige land synes det er for dyrt. Oslo hadde en god mulighet til å gi noe annet, men man må samtidig respektere at det ble slik, sier Jansrud til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer