INVESTERER:  Are Guttelvik signerer papiret som gjør han til investor den kommende sesongen. Til høyre: klubbformann David Holland. Foto: Will Baines
INVESTERER: Are Guttelvik signerer papiret som gjør han til investor den kommende sesongen. Til høyre: klubbformann David Holland. Foto: Will BainesVis mer

Norske Are har investert nærmere 400 000 i Scarborough på nivå åtte i England

- Det blir verre og verre.

(Dagbladet): At nordmenns interesse for engelsk fotball er skyhøy, det er ikke noe nytt. Men i mengden av supportere er det noen som alltid skiller seg ut.

Dette er historien om Scarborough-supporteren Are Guttelvik. Supporterunionen i Norge kåret ham til årets supporter forrige sesong.

Denne uka har det kommet flere overskrifter på engelske nettsteder som ITV presentert historien om en nordmann som gir Scarborough håp om en ny stadion ved å investere flere hundre tusen.

- Det er ikke riktig. Pengene jeg har investert er øremerket den sportslige satsingen, sier Guttelvik til Dagbladet.

Konkurs Laget som spiller på nivå åtte i England gikk konkurs i 2007. Stadionet tok kommunen over og den nyoppstartede klubben ble tvunget til å spille sin hjemmekamper i nabobyen Bridlington tre mil unna. Der spiller de fortsatt sine hjemmekamper.

Nå skal de endelig få sitt eget hjem igjen. Ved årsskiftet 2016/2017 er den nye arenaen klar.

- Jeg vet ikke hvordan det har blitt til at jeg har investert i den nye banen, forteller Guttelvik.

Forvirringen kan skyldes at han har investert en gode dose penger i klubben ved flere anledninger.

- I fjor ga jeg 20 000 pund. De pengene var øremerket spillerlønninger. Vi trengte noen ekstra spillere for å rykke opp. Da havnet et par spillere og noen i støtteapparatet på lønningslista mi.

Kvart million Læreren fra Lørenskog ga over 200 000 i håp om et opprykk. Scarborough endte to poeng bak opprykk. Før denne sesongen har han spyttet inn halvparten.

- I tillegg har jeg utfordra lokale fans og næringslivet til å bidra.

Men hva får en lærer fra Lørenskog til å bli forelska i en klubb langt ned i divisjonssystemet i England og i tillegg investere 400 000 kroner?

- Jeg skjønner at det er spesielt. Jeg reiste over første gangen i 1989. Jeg følte jeg kom hjem, forteller Guttelvik.
 
Fascinert Han hadde tidligere vært i området Yorkshire. Et sted som fascinerte Lørenskog-mannen. I 1987 registrerte han at Scarborough ble den første klubben som rykket direkte opp til ligasystemet. Da var det hele i gang - og to år senere så han sin første kamp. Klubbens manager: Neil Warnock.

20 år etter gikk det galt og klubben gikk konkurs. Mange med Scarborough i hjertet gikk sammen og startet opp en ny klubb. Guttelvik inkludert.

- Vi prøvd å reise som fugl føniks siden. Det har vært en suksess med to opprykk. Denne sesongen går de for et nytt.

 ÆRESMEDLEM:  Are Guttelvik blir utnevnt til æresmedlem. Fra venstre: Bryan Hughes, Paul Foot og daværende manager Rudy Funk. Foto: Kelly Lund
ÆRESMEDLEM: Are Guttelvik blir utnevnt til æresmedlem. Fra venstre: Bryan Hughes, Paul Foot og daværende manager Rudy Funk. Foto: Kelly Lund Vis mer

Han er en av få som er utnevnt til æresmedlem i klubben og han prater jevnlig med klubbens formann og manager.

- Klubben har økt sitt eget budsjett. Nå er det mye vilje i klubben, men det har vært et slit med å få med det lokale næringslivet. Gamleklubben har hatt et dårlig rykte.

To ganger har han altså investert store beløp i klubben. Det er likevel langt fra første gang han bistår klubben med sårt tiltrengte kroner. Tidligere har han sponset spiller og supporterbussen til bortekamper.

- Det blir bare verre og verre, smiler Guttelvik.

Galskap «Bli med på galskapen» har TV 2 promotert sine sendinger for engelsk ball med. Galskap vil nok mange kalle Guttelsvik lidenskap og.

- Jeg tok meg fri fra jobben et år og flyttet over. Da fulgte jeg laget i samtlige kamper, både borte og hjemme.

For denne sesongen er allerede en 5-6 turer bestilt.

- Den dagen jeg pensjonerer meg, har jeg skumle planer om å flytte over. Det er 99,9 prosent sikkert.

 PÅ KAMP:  Guttelvik flyttet til England for å følge Scarborough i en hel sesong. Foto: Kelly Lund
PÅ KAMP: Guttelvik flyttet til England for å følge Scarborough i en hel sesong. Foto: Kelly Lund Vis mer