TIL BARCELONA? Cesc Fabregas' fremtid er fremdeles usikker. Arsenal-supporterne raser mot de de kaller en propaganda-aksjon fra Barcelonas spillere og lagledere. Foto: Scanpix
TIL BARCELONA? Cesc Fabregas' fremtid er fremdeles usikker. Arsenal-supporterne raser mot de de kaller en propaganda-aksjon fra Barcelonas spillere og lagledere. Foto: ScanpixVis mer

Norske Arsenal-fans provoseres av Barcelona

I dag var Fabregas tilbake på trening.

||| (Dagbladet): Det er ingen hemmelighet at Barcelona ønsker seg Cesc Fabregas på Camp Nou

Lionel Messi har uttrykt sitt ønske om å få Fabregas til Barcelona før, og han gjentok det senest i dag.

— Jeg ser fram til å spille på samme lag som Fabregas en gang i framtiden, sa han i dag.

Pep Guardiola, Andres Iniesta, Gerard Pique, Carles Puyol, Xavi Hernandez og Victor Valdes har alle snakket offentlig om Fabregas.

Når Pepe Reina, Puyol og Pique dro en Barcelona-drakt på 23-åringen, skapte det sterke reaksjoner i Arsenal-miljøet.

Fansen mener Barcelona driver en propaganda-aksjon i håp om å hente tilbake Fabregas til Camp Nou.

SKAPTE HARME: I ellevill gledesrus over VM-gullet dro Pepe Reina, Carles Puyol og Gerard Pique en Barcelona-drakt på Fabregas. Det likte Arsenal-supporterne dårlig. Foto: Scanpix
SKAPTE HARME: I ellevill gledesrus over VM-gullet dro Pepe Reina, Carles Puyol og Gerard Pique en Barcelona-drakt på Fabregas. Det likte Arsenal-supporterne dårlig. Foto: Scanpix Vis mer

- De har valgt en strategi med å gå ut i media med flere av spillerne i forsøk på å påvirke Cesc, sier leder for Arsenals norske supporterklubb, Bjørn Furuheim, til Dagbladet.

- Mektig provosert - Som alle andre Arsenal-supportere er jeg mektig provosert av den fremgangsmåten Barcelona bruker, nok en gang. Vi har ikke glemt alt styret rundt Thierry Henry, sier Furuheim.

Barcelona har kommet med bud på Fabregas, men Arsenal sa budet var for lavt. Arsene Wenger har siden sagt han er helt sikker på at Fabregas blir i Arsenal.

- Det budet de angivelig har kommet med er latterlig lavt. Sannheten er trolig at de ikke har mer penger å handle for, eller rettere sagt at de ikke får et større lån i banken, til å handle flere spillere, mener Furuheim.

Furuheim mener en burde ta noen av sitatene som kommer ut med en klype salt.

- Det skal sies at det fort kan bli skrevet ting i media som kanskje ikke er helt korrekt, uttalelser fra klubbledelsen og slikt. Men at de driver propaganda i media, i håp om å hente hjem Fabregas, er helt åpenbart.

Snakker med Wenger i dag Ifølge The Times skal Fabregas i møte med Arsene Wenger i dag for å diskutere fremtiden. Han deltok i dag på sin første trening med Arsenal etter ferie.

Avisen hevder at Fabregas ønsker å returnere til Barcelona, men at han har innsett at det ikke er «praktisk» akkurat nå. Han vil derfor komme med en snarlig melding om at han spiller i Arsenal til neste år, noe Arsene Wenger har bedt ham om å gjøre tidligere.

VIL HA CESC: Både Pep Guardiola og Lionel Messi har sagt at de vil ha Fabregas til Barcelona. Foto: Scanpix
VIL HA CESC: Både Pep Guardiola og Lionel Messi har sagt at de vil ha Fabregas til Barcelona. Foto: Scanpix Vis mer

Furuheim håper Fabregas blir i klubben, men vil ikke ha ham der om ikke han selv ønsker å være der.

- Det er helt klart at vi må ha en Fabregas som vil bidra 100 prosent for Arsenal. Vi er ikke tjent med en misfornøyd spiller. Ingen spillere er større enn klubben.

- Men jeg håper og tror at Fabregas blir hos oss noen sesonger til, før han helt sikkert en dag vender hjem til Barcelona, sier Furuheim.

MØTER WENGER I DAG: Ifølge britiske The Times skal Fabregas møte Wenger i dag for en avgjørende samtale. Foto: Scanpix
MØTER WENGER I DAG: Ifølge britiske The Times skal Fabregas møte Wenger i dag for en avgjørende samtale. Foto: Scanpix Vis mer