FOLKEFEST. Elitloppshelgen på Solvalla er en enorm folkefest. Denne gang med noe så sjeldent som norske bankere lørdag og søndag. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
FOLKEFEST. Elitloppshelgen på Solvalla er en enorm folkefest. Denne gang med noe så sjeldent som norske bankere lørdag og søndag. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Norske bankere på Solvalla

Enorm premiepott å spille om.

Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster.  Jokerpotten er på 70 millioner !

- Hele Sverige tror vi skal vinne, så jeg må også være optimist, forteller trenerer til B.B.S. Sugarlight.
Folkefesten er i gang på Solvalla.
 Hesten som blir lørdagens største favoritt i V75-spillet er norsk.
En alenevinner kan ta med seg hele 70 millioner kroner.

Det er Elitloppshelg på Solvalla Travbane i Stockholm.
 En folkefest og store V75-spill begge dager.
Lørdagens spill er krydret med jackpot i V75, som gjør at en alenevinner kan vinne 70 millioner kroner. Og være alene om å vinne i V75 er ikke umulig. Sist mandag på Momarken Travbane her til lands vant et dyktig andelslag over 40 millioner kroner.
Nå er potten som sagt enorme 70 millioner kroner ettersom våre naboer i øst er med og spiller.

Norsk amatør

I sentrum for spillet og sporten, står den norske amatørtreneren Fredrik Solberg. Han trener B.B.S. Sugarlight som starter i V75-innledningen, og de blir store favoritter.
- Hesten har aldri vært bedre i trening. Jeg kjørte B.B.S Sugarlight på Kalabanen utenfor Sarpsborg på onsdag og ga hesten et siste finpuss. Nå er alt klart før avreise og vi tar turen med ambisjoner. Hele Sverige tror vi skal vinne, så jeg må være optimist, forteller Solberg til Equus Media.
Kusken til B.B.S. Sugarlight er den dyktige svensken Peter Untersteiner. Av ham lyser det også optimisme.
- Hesten har vært strålende i seks seiersløp på rad og jeg forstår de som bankerspiller hesten, lyder det fra kusk Untersteiner.

- Et eventyr

Og imponerende har virkelig B.B.S. Sugarlight vært i disse seiersløpene. Dette er en den norske hesten som gikk i vanlige grunnlagsløp her hjemme i Norge i fjor. Nå har hesten utviklet seg og sprunget inn over en halv millioner kroner i år. Det er enorme summer og hesten har mer en doblet grunnlaget sitt på snaue fem måneder.
- Det har vært et rent eventyr. Vinner vi lørdagens løp er det Oslo Grand Prix som venter. Det ville vært en stor drøm. Vi får vente med å starte i selveste Elitloppet, forteller Solberg.

Tips fra norsk general

Elitloppet er hovedløpet som går av stabelen på søndag.
 Vinnerhesten kan glede sine eiere med en sjekk på hele tre millioner kroner.
Nordmannen Tore Fyrand er Elitloppsgeneral og står for blant annet invitasjoner til løpet.
Fyrand hadde et sterkt ønske om å ha med B.B.S. Sugarlight i årets utgave av Elitloppet, men kretsen rundt hesten valgte et divisjonsløp på lørdag og er der som nevnt store favoritter.
 Fyrand har god kontroll på hestene som stiller til start på Solvalla denne helgen og kan by to bankere i V75-spillene lørdag og søndag.
- 3 B.B.S Sugarlight i V75-1 og 3 She Loves You i V75-3 er lørdagens beste holdepunkter. B.B.S. Sugarlight er det meste nevnt om allerede og det skal være en snakk om en vinner. 3 She Loves You likte jeg veldig godt sist og har en meget dyktig kusk i form av Bjørn Goop. Kusken som vinner flest løp i Sverige falrosl, lyder det fra Fyrand. -

Norsk også søndag

 - Til søndagens V75-omgang er det 3 Tekno Odin i V75-4 og 6 Amazon Am i V75-6 vi må stole på.
Tekno Odin holder jeg som verdens beste kaldblodshest og har et perfekt spor.
 Amazon Am var imponerende god i årsdebuten og denne gang skal de rive av skoene på hesten. Det gir traveren et ekstra gir og jeg mener det er vinneren i løpet, tipser Tore Fyrand.

Og så har vi endelig en helnorsk ekvipasje i Elitloppet igjen.
Juliano Rags og Noralf Brækken gjør denne helgen til noe helt ekstraordinært for norske traventusiaster.

På Eilertsen/Ecuus Media

NORSK OG NORSKE. Tore Fyrand er norsk sjef på Solvalla i Stockholm. Han har norske bankere i ermet. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
NORSK OG NORSKE. Tore Fyrand er norsk sjef på Solvalla i Stockholm. Han har norske bankere i ermet. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer