UTSLÅTT. Den norske hesten B.B.S. Sugarlight greide ikke å komme seg til finalen i Elitloppet på Solvalla. Foto: EIRIK STENHAUG / Equus Media.
UTSLÅTT. Den norske hesten B.B.S. Sugarlight greide ikke å komme seg til finalen i Elitloppet på Solvalla. Foto: EIRIK STENHAUG / Equus Media.Vis mer

Norske B.B.S. Sugarlight utslått i Elitloppet

Alt ble feil.

(Dagbladet): De hadde bestemt seg for å satse alt fra start. B.B.S. Sugarlight var utstyrt med såkalt kikkerthodelag, som skulle gjøre hesten ekstra pigg i startmomentet.

Så ble alt feil.

I kvalifiseringsheatet til Elitloppet ble hesten hengt opp i tredje spor. Etter 500 meter ute i sporene ble kusk Peter Untersteiner tvunget til å forsere hesten fram til lederen. Da var det i realiteten avgjort. Selv om hesten fikk krype ned i posisjonen bak lederen.

- Det ble en tøff innledning. Sånn er det, sa en skuffet eier og trener Fredrik Solberg til Rikstoto Direkte rett etter løpet.

Dermed var eventyret og drømmen om førstepremien på 3 millioner kroner over for den norske hesten før det var begynt.

Hesten kjente den tøffe åpningen mot slutten.

Heatet ble vunnet av den franske hesten Un Mec D'Heripre og kuskelegenden Joseph Veerbeck.

- Vi hadde et spor for langt ut. Det ble en for tøff innledning. Jeg er skuffet og hadde ønsket en plass i finalen, sa Peter Untersteiner etter at løpet var over.