- Norske bedre enn dyre svensker

JORDAL AMFI (Dagbladet): Vålerenga- Frisk-Asker 3- 4. - Norsk ishockey trengte denne seieren. Vi viste at riktig arbeid på egen rekruttering er bedre enn å handle inn svensker som bare kommer for pengenes skyld, sier Frisk-Asker-trener Serger Boisvert til Dagbladet.

- Nå må folk snart forstå at norske unggutter er mye bedre enn sitt rykte.

Boisvert har akkurat vært med på det største øyeblikket som trener: å slå Vålerenga på Jordal Amfi.

For to uker siden sa canadieren til Dagbladet at Frisk-Asker går for NM-tittelen, og at de skal greie det med unge norske spillere.

- Mange har ledd av meg etter den uttalelsen. Men jeg tror på spillerne mine og i dag beviste gutta virkelig hva de er laget av, sier Boisvert.

Mange fra Asker

- Vi har flere fra Asker enn Vålerenga har nordmenn. Derfor slår vi oss på brystkassa i dag og hoverer litt, sier kapteinen Ketil Wold.

Den uttalelsen provoserer Vålerenga-trener Roy Johansen skikkelig:

- Frisk-Asker må holde kjeft med fjolleriet om at de er så flinke med egenrekruttering. Vi blander oss ikke opp i hva de gjør. De burde heller kose seg med et godt resultat, sier Johansen.

Det var temperatur i garderobene, men ikke som de siste ti minuttene av den jevnspilte kampen.

Slagsmål

Ketil Wold og Bård Sørlie måtte roe seg ned i fryseboksen etter et privat oppgjør på tørre never. I sluttsekundene ble Morten Ask og matchvinneren Mika Kannisto sendt rett i dusjen for noe som minnet om et skikkelig bakgårdsslagsmål.

Nervene sto på høykant mot slutten da Frisk-Asker luktet seier og Vålerenga ante at seiersrekka stoppet på ni strake.

- Seieren var viktig akkurat nå. Men vi fikk bare to poeng for seieren og i det lange løp betyr det ikke mye, sier Ketil Wold.

- Nå må dere nordmenn slutte å være så overdrevent ydmyke. Eliteserien holder overraskende høy standard. Og det har vært en enorm utvikling siden jeg møtte Storhamar i europacupen som spiller i finske HPK, sier Mika Kannisto.