Boxing Summer Ball avlyst

Norske boksere føler seg lurt

Boksestevnet avlyst i siste liten. - Alle er bare veldig sjokkerte, sier Alexander Hagen.

AVLYST: Alexander Hagen i Bracknell Sports Centre. Foto: Privat.
AVLYST: Alexander Hagen i Bracknell Sports Centre. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De tre norske proffbokserne Kevin Melhus, Ingrid Egner og Alexander Hagen skulle i kveld bokse på stevnet Boxing Summer Ball i England, men i siste liten fikk de tre nordmennene beskjed om at stevnet var avlyst.

- Jeg vet fremdeles ikke hvordan jeg skal reagere. Jeg er i sjokk. Boksing er en rar sport. Du tror har vært borti alt, så har du ikke det, sier Alexander Hagen til Dagbladet.

Årsaken var at sikkerhetsselskapet som skulle stå for sikkerheten ikke dukket opp, og at det dermed ikke var forsvarlig å gjennomføre stevnet, skriver NTB, som videreformidler en pressemelding fra Melhus Promotions.

- Her får vi vite at stevnet er avlyst, 30 min før start grunnet sikkerhetsmessige årsaker. En skuffa gjeng her nede i London akkurat nå. Proffboksing er en brutal idrett i og utenfor ringen, skriver Kevin Melhus på Instagram.

- Jeg er utrolig skuffet fordi store deler av familien min var på plass i London og var klare for å se på. Jeg så fram til å vise boksingen min til dem og alle seerne på Viasat. Jeg fikk ikke beskjed om at det ikke ble noe av stevnet før jeg ankom arenaen, sier Ingrid Egner til Dagbladet.

Saken fortsetter under videoen.

BRUTALT: Vido Loncar fra arrangørnasjonen Kroatia tapte på teknisk knockout i den tredje runden i kampen sin i junior-EM. Da gikk han løs på ringdommeren. Video med tillatelse fra Eubcboxing.org Vis mer

- Lurte arrangøren

- Selskapet hadde lurt arrangøren. De er i en allianse med en annen promotør. Det britiske bokseforbundet fikk tak i et annet sikkerhetsselskap, men det ble ikke godkjent, trolig på grunn av det korte varselet, hevder Hagen overfor Dagbladet

Hagen skulle møte franske Guevork Marakian klokka sju.

To timer tidligere hadde han blitt plukket opp fra hotellet og kjørt til arenaen, men da han ankom Bracknell Sports Centre fant man raskt ut at ting ikke var som de skulle.

Ifølge Hagen ba sjåføren han om å vente da de ankom arenaen, og nordmannen kunne overhøre snakk om at arrangementet var avlyst.

- Det var en kø av boksere, men alt var på plass i hallen. Store kameraer og TV-skjermer, forteller Hagen.

- Alle er veldig sjokkerte

Nordmannen, som står med 13 seire og to tap, fikk beskjed om å ikke gå inn i garderoben. Han fikset hanskene og forberedte seg til kamp inne i hallen, men omsider kom beskjeden om at stevnet var avlyst.

- Jeg hadde visst om stevnet i fire uker og fikk motstanderen min for to uker siden. Det ligger mye forberedelser bak, sier en skuffet Hagen.

Kevin Melhus skulle møte britiske Ossie Jervier i sin første fight internasjonalt, mens Ingrid Egner skulle i ringen mot polske Karina Kopinska.

- Alle er bare veldig sjokkerte. Det er for sykt til å være sant. Jeg vet ikke om jeg skal være lei meg eller sint, sier Hagen om stemninga i gruppa.

Siesta Boxing Promotions opplyser at de skal komme med en pressemelding seinere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer