Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norske Charlotte lærte Messi og Ronaldo å trikse

- Messi er ikke akkurat verdens beste trikser.

• Klubben i mitt hjerte avsluttes fredag klokka 12. Stem på din klubb her

(Dagbladet): Norske Charlotte Lade (26) fra Sykkylven flyttet for fire år siden til London, for å leve av triksing.

- Det startet som en hobby, men nå er det en fulltidsjobb, sier hun til Dagbladet.

Lekte seg på trening Lade startet å spille fotball allerede som femåring. De små lokale klubbene VRF, Sykkylven IL, Ikornes IL og Hundeidvik IL ble i 2002 slått sammen til Fotballklubben Sykkylven.

- Jeg har alltid blitt fortalt at da vi hadde pause i fotballtrening, så sto jeg og lekte med ballen for å lære meg nye triks. Jeg hadde aldri trodd at det kunne bli noe mer enn en hobby, men jeg har lagt bak meg mange timer med ballen, sier hun.

- Da jeg var mindre var jeg mer ute med ballen enn jeg var inne. Ballen var som limt til meg. Jeg fortet meg å gjøre lekser, så jeg kunne gå ut og trikse etterpå. Det skjedde flere ganger at bilder falt ned fra veggen inne, fordi jeg sto ute og sparket i veggen.

Reklame for engelsk storavis Lade fikk tidlig oppmerksomhet for trikseferdighetene sine, og etter at hun var med i en reklame for den engelske storavisen The Sun begynte interessen rundt henne å ta seg opp.

- Etter det begynte ballen å rulle. Jeg kom i snakk med flere klubber som presenterte hva det var de ønsket, og så måtte jeg matche det. Jeg var også gjest i et Disney-program, og etter det kontaktet Disney meg og ville ha meg med på et tv-program.

STJERNEMØTE: Norske Charlotte Lade har bodd fire år i London, og jobbet med blant andre Wayne Rooney, Ronaldo og Messi. Foto: Privat
STJERNEMØTE: Norske Charlotte Lade har bodd fire år i London, og jobbet med blant andre Wayne Rooney, Ronaldo og Messi. Foto: Privat Vis mer

Lade ble programleder for Disney XD Football Academy i  norden, før Disneys avdeling i England tok kontakt.

For fire år siden flyttet hun til London.

- Ballen har bare rullet videre etter at jeg startet og jobbe for Disney i England, og jeg har nesten ikke hatt en dag fri etter det.

Jobber i Tottenham I tillegg til å jobbe som programleder for Disney-programmet Goalmouth jobber hun som ambassadør i Tottenham.

- Jeg er med på oppvisninger, åpne treninger, draktlanseringer og andre underholdningsshow.

Hun jobber også sammen med engelske fotballforbundet, for å øke fokuset på damefotball.

Lade har også vært med på flere reklamefilmer, med blant andre Messi, Rooney og Cristiano Ronaldo.

TOTTENHAM: Charlotte Lade jobber som ambassadør i Tottenham. Her sammen med Michael Dawson. Foto: Privat
TOTTENHAM: Charlotte Lade jobber som ambassadør i Tottenham. Her sammen med Michael Dawson. Foto: Privat Vis mer

Hennes siste reklamefilm var for Pepsi, med Messi i hovedrollen.

- Messi er kanskje verdens beste fotballspiller, men han er ikke verdens beste trikser, sier hun.

- Den som er best på triksing er Ronaldo. Og han var veldig interessert. Han kunne navn på forskjellig triks, og spurte om jeg kunne lære ham de forskjellige triksene.

Møter de største stjernene Lade har etter hvert blitt vant til å møte og jobbe med store stjerner.

- Det er rart når du ser de rett foran deg. Jeg har jo alltid vært fotballidiot, og jeg er den lille gutten pappa aldri fikk. Men man blir fort vant til det. Når jeg møter de store stjernene er det i jobbsituasjon, og jeg konsenterer meg om å gjøre den jobben jeg skal. Jeg tenker ikke på å spørre om autograf eller bilde.

Flyttet alene til London Selv om Lade i dag kan leve av det som en gang bare var en hobby, har hun jobbet hardt.

- Det ligger mye hardt arbeid bak alt man gjør. Man må møte de rette folkene, og ha litt flaks, men man må også jobbe for det. Jeg flyttet jo alene til London uten å kjenne noen, og det har vært en tøff og hard prosess, men det har lønt seg til slutt.

Lade tror også hun har vært litt heldig som har kommet dit hun er i dag.

PROGRAMLEDER Charlotte Lade er programleder for Disneys Goalmouth. Foto: Disney
PROGRAMLEDER Charlotte Lade er programleder for Disneys Goalmouth. Foto: Disney Vis mer

- Jeg har vært ganske heldig, det tror jeg. Det høres litt teit ut, men jeg er jo jente, og det gjør det litt lettere. Det er mange gode mannlige triksere i verden, og stor konkurranse. På jentesiden er det færre, så når noen skal booke en jente er det ikke så mange å velge i.

Og når 26-åringen først har noen timer fra jobb, hva gjør hun da? Jo, da tar hun selvfølgelig ballen under armen og går ut for å øve seg på noen nye triks.

• Klubben i mitt hjerte avsluttes på fredag klokken 12.00. Stem på din klubb nederst på siden.