Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norske Chelsea-fans tror United feiler

Heller ikke Ancelotti har gitt opp.

MÅL I APRIL: Fernando Torres scorer for Chelsea og Carlo Ancelotti framover, det er manageren sikker på. Foto: AFP/GLYN KIRK
MÅL I APRIL: Fernando Torres scorer for Chelsea og Carlo Ancelotti framover, det er manageren sikker på. Foto: AFP/GLYN KIRK Vis mer

• Studio: Norsk og engelsk fotball både fredag, lørdag og søndag

(Dagbladet): Ligaleder Manchester United må trå stygt feil dersom Chelsea skal forsvare ligamesterskapet fra 2010.

Ni poeng skiller lagene, men de blå fra London har en kamp mindre spilt enn United. Og lagene møtes på Old Trafford i mai.

- Gullet er ikke tapt, sier formann i Chelseas norske supporterklubb, Even Strete til Dagbladet.

- Det viser seg at både Arsenal og Manchester United sliter i hver eneste kamp nå. Og vi skal spille mot United, der vant vi i fjor. Så dette er slett ikke tapt. Men det kan igjen snu seg i helgen, dersom vi taper i Stoke og United vinner mot West Ham.

Flere topplag I fjor endte Chelsea opp med 86 poeng, med seirer i samtlige ni gjenstående kamper får Carlo Ancelottis mannskap bare 81.

- Det er veldig små marginer i årets serie. Vi har tapt sju kamper og har fortsatt mulighetet til å vinne seriegullet. Sånn blir det også i årene som kommer, det blir ikke to-tre topplag som stikker av, sier supporterlederen.

I London er det opplagt at Ancelotti fortsatt har et håp om å gjenta fjorårets serietriumf.

NY SPENNING? Frank Lampard scoret straffen som sikret Chelsea seier mot United 1. mars. Foto: AP/Matt Dunham
NY SPENNING? Frank Lampard scoret straffen som sikret Chelsea seier mot United 1. mars. Foto: AP/Matt Dunham Vis mer

- Vi spiller fotball med selvtillit igjen, og det er farlig å gjøre feil nå. Ikke bare for oss men for alle lag, som Arsenal og Manchester United. Det er fotball, sier Ancelotti.

Italieneren er optimist, uten å si at gullet er innenfor rekkevidde.

- Jeg vet ikke hva vi kan klare, men vi kan kjempe og gjøre vårt beste. Vi har en flott stemning i laget, sier han.

Salomon Kalou og Fernando Torres sliter med problemer etter landskamper, ellers er Chelsea-stallen helt skadefri. Torres har fortsatt ikke åpnet målkontoen etter fem matcher i blått, uten at det bekymrer Ancelotti.

Sjevtsjenko-tendenser - Det betyr ikke noe om han scorer eller ikke. Vi har vært heldige og ikke trengt de målene. I april kommer vi til å trenge dem, og alle kommer til å score. Jeg har opplevd dette før med Inzaghi, med Crespo, med Sjevtsjenko, sier Ancelotti.

Supporterleder Strete er ikke like velvillig overfor Torres, han synes Spania-spissen minner om nettopp Chelsea-floppen Sjevtsjenko.

- Han har slitt, ingen tvil om det. Torres viser enkelte gode glimt, og fansen er støttende med sanger. De vil at han skal lykkes. Men det er Sjevtsjenko-tendenser - også han kostet mange penger. Hvis det snur, så snur det ordentlig. Men Torres må vise det over flere sesonger, sier Strete.

Per i dag rangerer han alle andre Chelsea-spisser foran Torres.

- Han har ikke vist at han er bedre enn de andre spissene, heller det motstatte. Torres har vært dårligst, i forhold til Nicolas Anelka og Didier Drogba. Til og med Kalou har vist mer, sier Strete.

Målgarantist Stoke-sjef Tony Pulis mener Torres er en målgaranti - akkurat som i Liverpool.

- Torres er en kvalitetssspiller, og det handler bare om tid før han slår seg til ro og finner formen i Chelsea. Du kan garanterer at han kommer til å score mål igjen. Jeg håper bare det ikke skjer lørdag.

PS! John Carew blir ikke risikert mot Chelsea, røpet Pulis i går. Nordmannen har slitt med en ryggskade og trener igjen.

FLOPP: Andrej Sjevtsjenko kom til Stamford Bridge med en stor prislapp og mislyktes i Premier League. Foto: AP/Scott Heppell
FLOPP: Andrej Sjevtsjenko kom til Stamford Bridge med en stor prislapp og mislyktes i Premier League. Foto: AP/Scott Heppell Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media