Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Norske dommere er ærlige og fine

Hareide lei av klaginga.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): I går ble det bekreftet at Terje Hauge, Steinar Holvik og Ole Hermann Borgan skal lede Champions League-finalen mellom Arsenal og Barcelona i Paris. Dommertrioen ble vraket til VM - men har på selveste nasjonaldagen alle ballrunde øyne i verden rettet mot seg. Det er mer enn øvrige medlemmer av den norske fotballfamilien kan skryte av å få oppleve i 2006.

Landslagssjef Åge Hareide hyller Terje Hauge:

-  Så det er bekreftet nå? Fantastisk! Det er en vanvittig fjær i hatten for Terje Hauge, og meget positivt for den norske dommerstanden, sier Hareide til Dagbladet.

-  Ikke grunnlag

-  Hauge har vært dyktig lenge. Kan hende er ikke norske dommere så dårlige som mange vil ha det til likevel? spør Hareide retorisk.

Etter sju serierunder har det, i år som i fjor, vært omdiskuterte avgjørelser i stort sett hver eneste kamp. Både fotballeksperter, trenere og spillere har høylytt klaget på de svartkledte, som i sin tur har måttet svare for avgjørelser bare minutter etter kampslutt.

Hareide liker ikke tendensen.

-  Norske dommere holder et høyt nivå. Jeg synes ikke det er grunnlag for all klaginga, sier landslagssjefen.

 MYE BRÅK: Hittil i år har det vært svært mye fokus på dommerne og avgjørelsene deres. Her er det Svein Oddvar Moen som får noen meldinger fra frustrerte Ham-Kam-spillere. Foto: Daniel Sannum Lauten
MYE BRÅK: Hittil i år har det vært svært mye fokus på dommerne og avgjørelsene deres. Her er det Svein Oddvar Moen som får noen meldinger fra frustrerte Ham-Kam-spillere. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

-  Ingenting å unnskylde

-  Det er det samme som at man klager på baneforhold og nivået på klubbene. Men det er sånn hvert eneste år - når banene blir finere, blir også spillet bedre, fastslår Hareide.

-  Dessuten synes jeg ikke noe om at dommerne må stå skolerett for journalister og TV-kameraer rett etter kampen. De må stå for det de så der og da, ferdig med det. Norske dommere er ærlige og fine, og har ingenting å unnskylde.

-  Burde trenerne og spillerne holdt kjeft?

-  Du vet, engasjement er fint. Det hører med. Selv om enkelte koker over rett etter en kamp, tror jeg alle i norsk fotball, innerst inne, er fornøyde med de dommerne vi har.

TAKKNEMLIG: Terje Hauge dømmer finalen i Champions League i morgen.
GODT DOMMERNIVÅ: Åge Hareide mener norske dommere ikke skal måtte svare for situasjoner som er gjennomanalysert av TV-kameraer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media