Norske dommere reagerer på jublende vakter

Ikke bare i Parken vaktene er sløve.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sikkerhetsvaktene i Parken får strykkarakter for sin innsats i lørdagens skandalekamp i Parken. Om ikke flere av dem hadde vært så opptatt av å følge med på kampen kunne angrepet mot dommer Herbert Fandel vært unngått, mener blant andre landslagsspiller Daniel Jensen.

- Det vil være klokt å lære litt fra Premier League, hvor kontrollørens oppgave er klar. De skal sitte og kikke på tilskuerne hele kampen. I Parken er det en stor mengde kontrollører som er mer opptatt av å se hva som skjer på banen, sier han ifølge BT.

Slik er situasjonen også i Tippeligaen, skal man tro toppdommere som Tom Henning Øvrebø og Per Ivar Staberg.

Øvrebø har registrert vakter i som «glemmer» at de er på jobb - og som først og fremst er på kamp for å se favorittlaget i aksjon.

- Ikke bare ser de på kampen, men de jubler også i sine gule vester når hjemmelaget scorer. Da kan man jo stille spørsmål ved hvor lojaliteten ligger når det virkelig smeller. Det er påfallende å registrere den type ting, sier Øvrebø til Dagbladet.no.

Han har imidlertid til gode å føle seg utrygg på en norsk eliteseriearena.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer