Norske dommere rystet Napoli: - Jeg tror folk snakker med følelser, ikke fornuft

Dommersjefen reagerer etter ny norsk dommerstorm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Svein Oddvar Moen og hans team kom i fokus i gårsdagens Europa League-kamp mellom Napoli og Dnipro.

Det norske dommerteamet overså en offside som førte til at det ukrainske laget fikk et livsviktig bortemål . Det snur opp ned på returkampen.

Reaksjonene lot seg ikke vente på, og Napoli-eier Aurelio De Laurentis gikk i går knallhardt ut:

- I en semifinale kan du ikke utnevne seks dommere som er inkompetente og ikke er i stand til å håndtere en så stor kamp. Michel Platini (UEFA-president) har etterlatt seg et katastrofalt inntrykk, sa De Laurentis, ifølge Football Italia.

Stor stjerne Den norske dommersjefen Terje Hauge har snakket med det norske dommerteamet, ledet av Svein Oddvar Moen, i dag:

- Hele teamet er skuffet.  Moen og teamet  gjorde en god kamp i går igjen, en av de beste jeg har sett. Så kommer den ene situasjonen og overskygger alt.  Det er enkelt å se på stillbilder i ettertid, men linjedommeren har to situasjoner i feltet - bedømmer den første riktig - men gjør dessverre feil på den andre, sier  Hauge til Dagbladet

Dommersjefen tror ikke feilen påvirker Moen, som han mener har en stor stjerne hos UEFA, noe blir klart vist med at han blir gitt store CL-kamper. Han dømte blant annet Barcelona - PSG tidligere i år, og den mye omtalte semifinalen i går.

Men i det som kanskje var hans største kamp, blir Moen husket for en dommerfeil.

Det samme gjorde Terje Hauge som dømte CL-finalen mellom Arsenal og Barcelona i 2006 , og Tom Henning Øvrebø som dømte semifinale mellom Chelsea og Barcelona i Champons League i 2009.

Hva gjør dette med det norske dommerryktet?

Godt ansett Dagbladet snakket i dag med TV 2-profilen Davy Wathne og dommersjef Terje Hauge. De to er hele enige - det har ikke ødelagt noe.

- Moen og de andre har gjort en kjempejobb. Det er hans fjerde kamp i Europa etter jul, og han får gode skussmål, sier Hauge.

Feilen Moen og hans team gjorde i går er isolert seg ikke gedigen - men konsekvensene av den er stor.  I stedet for å måtte angripe på hjemmebane - kan det ukrainske laget nå gå videre med 0-0 på hjemmebane. Napoli må score.

- Får Norge et ufortjent dårlig rykte på grunn av de skandalene norske dommere har vært innblandet i?

- Akkurat i dag tror jeg folk snakker med følelser, ikke fornuft.  Det er lett, men urettferdig, å trekke opp igjen kortene med meg selv og Øvrebø. Det begynner faktisk å bli noen år siden, sier Hauge.

- Høy klasse TV 2-profil og dommer Davy Wathne støtter også Moen. Han mener norske dommere har et ufortjent dårlig rykte:

<strong> TIDLIG UTE:</strong>  Terje Hauge har uttalt at han angrer seg på at han ikke ventet to sekunder før han viste ut Jens Lehmann i CL-finalen mellom Arsenal og Barcelona.  En Barcelona-spiller scoret like etterpå, og Hauge kunne ha dømt fordel og gult kort til den tyske keeperen. Foto: NTB Scanpix
TIDLIG UTE: Terje Hauge har uttalt at han angrer seg på at han ikke ventet to sekunder før han viste ut Jens Lehmann i CL-finalen mellom Arsenal og Barcelona. En Barcelona-spiller scoret like etterpå, og Hauge kunne ha dømt fordel og gult kort til den tyske keeperen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Moen demonstrerer ved jevne mellomrom dømming med høy,høy høy internasjonal klasse. Han er en av de beste dommerne i verden. Det er lett i plukke på lille Norge som har en liga ingen bryr seg om eller respekterer.  Men det er irrelevant i det store bildet. Norske dommere har høy status internasjonalt.  Norge har et godt system som gjør at dommerne nyter stor respekt.

Han legger til:

- At det er invitert til de store kampene viser deres anseelse. Norske dommere har rykte på seg og få være rakrygget, modige og ubestikkelige.  De er mye nærmere toppen av fotballen enn de norske spillerne.

<strong> FIKK GJENNOMGÅ:</strong>  Chelsea skreik på fire straffer i CL-semien mot Barcelona. Flere v dem var omdiskuterte.  Her stormer en illsint Ballack etter Tom Henning Øvrebø.Foto: NTB Scanpix
FIKK GJENNOMGÅ: Chelsea skreik på fire straffer i CL-semien mot Barcelona. Flere v dem var omdiskuterte. Her stormer en illsint Ballack etter Tom Henning Øvrebø.Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer