DRØMMEN I OPPFYLLELSE: Arne Mikael Kristiansen (t.v) får med seg sin dommerkollega i EM-finalen for herrer. REUTERS/Oleg Popov   (AUSTRIA - Tags: SPORT HANDBALL)
DRØMMEN I OPPFYLLELSE: Arne Mikael Kristiansen (t.v) får med seg sin dommerkollega i EM-finalen for herrer. REUTERS/Oleg Popov (AUSTRIA - Tags: SPORT HANDBALL)Vis mer

Norske dommere skal dømme EM-finalen i håndball

Arne Kristiansen og Kenneth Abrahamsen fikk drømmen sin oppfylt.

(Dagbladet): Arne Kristiansen og Kenneth Abrahamsen skal dømme EM-finalen i håndball for menn som går i Serbia. Det er en drøm som går i oppfyllelse.

- Vi gleder oss til dette. Vi har hatt finalen som målsetning. EM-finalen er nok det største vi har klart å oppnå så langt i karrieren. EM er kvalitetsmesterskapet. Det er gøy å få den tilliten av det europeiske håndballforbundet. Det viser at de er fornøyd med jobben vi har gjort så langt i mesterskapet, sier Kristiansen til FVN.

Nå har altså duoen fått spørsmålet de håpet på etter solide prestasjoner under årets mesterskap.

- Norge er ute av håndball-EM, men to nordmenn er i finalen. Arne Kristiansen og Kenneth Abrahamsen skal dømme EM-finalen. Fullt fortjent! skriver Harald Bredeli på Twitter.

VM tre ganger Kenneth Abrahamsen og Arne M. Kristiansen har vært med i VM tre ganger; 1993 (Kvinner), i 2007 var de med i VM Menn i Tyskland og i 2011 i Sverige. I tillegg har paret også dømt i to EM Menn; 2008 (i Norge) og i 2010 i Østerrike. I det siste EM dømte paret semifinale, ifølge håndball.no

Dette er første gang paret leder en internasjonal mesterskapsfinale. Duoen har ledet følgende kamper under årets EM:

Tsjekkia - Tyskland (gruppespill)
Tsjekkia - Makedonia (gruppespill)
Frankrike - Kroatia (Hovedrunden)
Serbia - Tyskland (Hovedrunden)
Serbia - Makedonia (Hovedrunden)