MØTER PSG: Norske Eirik Birkelund kjemper om en plass på A-laget til franske Saint-Etienne. Til helga kan han debutere mot PSG, Zlatan Ibrahimovic og David Beckham. Foto: Reuters/NTB Scanpix.
MØTER PSG: Norske Eirik Birkelund kjemper om en plass på A-laget til franske Saint-Etienne. Til helga kan han debutere mot PSG, Zlatan Ibrahimovic og David Beckham. Foto: Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

Norske Eirik (19) kan debutere mot Beckham og Zlatan

- Det vil være en drøm, sier Frankrike-proffen.

(Dagbladet): Eirik Birkelund (19) forlot Brann og Bergen til fordel for franske Saint-Etienne i januar.

Etter ei uke ble junioren tatt opp til å trene med A-laget - og til helga kan han få debuten i Ligue 1. Og det er ingen hvem som helst som står på motsatt halvdel.

Det er nemlig serieleder og stjernegalleriet til Paris Saint-Germain som gjester Saint-Etiennes hjemmebane Stade Geoffroy-Guichard.

STJERNE: I Saint Etienne er Pierre-Emerick Aubameyang den store stjerna. Foto: AP Photo/David Vincent
STJERNE: I Saint Etienne er Pierre-Emerick Aubameyang den store stjerna. Foto: AP Photo/David Vincent Vis mer

- Jeg vil ikke spekulere, men jeg skal gripe sjansen hvis jeg får muligheten. Det hadde vært helt utrolig å bare få være med i troppen. En drøm, sier Eirik Birkelund til Dagbladet.

Når Zlatan Ibrahimovic, David Beckham og Thiago Silva reiser til bortekamp søndag kan tilfeldighetene gjøre at midtbanespilleren fra Bergen er med i troppen for aller første gang.

Tynt på midten Blant annet Saint-Etiennes Jérémy Clément ble nylig landtidsskadd etter et stygt beinbrudd. Samtidig er Fabien Lemoine ute med karantene.

- Det er knallhard kamp om plassene, men på grunn av fraværene er sjansene mine større enn de vanligvis er. Det er veldig høyt nivå både på trening og kamp. Å debutere mot PSG, med Zlatan og Beckham, vil være helt spesielt, sier Birkelund.

STYGG SKADE: Jeremy Clement ble stygt skadd med et beinbrudd nylig. Det åpner kanskje for en plass i troppen for Eirik Birkelund. Foto:  AFP PHOTO THIERRY ZOCCOLAN
STYGG SKADE: Jeremy Clement ble stygt skadd med et beinbrudd nylig. Det åpner kanskje for en plass i troppen for Eirik Birkelund. Foto: AFP PHOTO THIERRY ZOCCOLAN Vis mer

Birkelund var nylig med Saint-Etiennes reservelag som slo Montpellier 4-0. Nordmannen scoret ett mål og hadde en målgivende pasning. Laget spiller ny reservelagskamp i dag.

19-årignen signerte i januar under på kontrakt som akademispiller i klubben, og vraket blant annet tilbud fra franske Lille.

- Det har vært en stor overgang fra Bergen. Jeg trives veldig godt så langt. Det er naturgress tilgjengelig stort sette hele tida og det er ekstrem kvalitet på det vi gjør på trening. Det er topp europeisk klasse på spillerne her, så det er ikke bare å spasere inn i en startellever, sier Birkelund, som flyttet alene til den franske byen.

Ubeseiret i 2013
Saint-Etienne ligger på en solid fjerdeplass i Ligue 1 og er i kjempeform. Laget har ikke tapt en seriekamp i 2013 og er ubeseiret på rundt 20 kamper i alle turneringer.

Franske Pierre-Emerick Aubameyang (23) er lagets store stjerne og toppscorer med 16 mål på 27 kamper.

- Han er en utrolig dyktig avslutter og giftig i boksen. I tillegg er han en veldig hyggelig fyr, sier Birkelund.

Nå kjemper klubben om plass i Europa-cup neste år.

- Hvis laget opprettholder den gode formen, er det ikke umulig med Champions League neste sesong. For meg personlig vil jeg kjempe meg til en fast plass på laget, og det er det som er det store målet mitt. Det er knalltøft, men jeg vet det er mulig, sier Birkelund.

Fem Brann-kamper
Han debuterte for Branns A-lag i Tippeligaen i juli 2011 da Brann slo Sogndal 2-0 og spilte til sammen fem kamper på A-laget.

- Eirik har hatt en enorm utvikling. Allerede etter ei uke hadde han vist nok til å få være med A-laget. Nå både trener og spiser han med resten av de beste spillerne. Han er en del av A-troppen, sier Birkelunds agent Henning Berg til Dagbladet.

- Flere franske klubber viste interesse før forlot Brann, og Eirik har fortsatt utviklingen her. Blant annet Rennes og Lille var interesserte i fjor, sier Berg.

SERIELEDER: Paris Saint-Germain leder den franske eliteserien. Foto:    AFP PHOTO / THOMAS SAMSON
SERIELEDER: Paris Saint-Germain leder den franske eliteserien. Foto: AFP PHOTO / THOMAS SAMSON Vis mer