Norske Emil (13) signert av Watford

NFF har aldri hørt om noen yngre.

(Dagbladet): For tre uker siden debuterte 13 år gamle Emil Throndsen Ringheim fra Nordstrand i Oslo for Watford. På motsatt halvdel i debutkampen sto Arsenal, Emil var en av banens beste da Watford overrasket med å slå de mer kjente London-rivalene 2-1.

Den yngste noensinne
Etter å ha overbevist på treningsfeltet også ble den norske 13-åringen tilbudt to-årskontrakt med Watfords ungdomsakademi. Sannsynligvis er Emil den yngste norske spilleren som noengang har blitt signert av en engelsk proffklubb.

- Offisielt har vi i hvert fall ikke hørt om noen som har vært yngre, sier talentutvikler i Norges Fotballforbund, Jan Roar Saltvik, til Dagbladet.

Presentert i pausen
Forrige lørdag ble Emil presentert foran hjemmepublikummet på Vicarage Road i pausen mellom Watford og Coventry.

- Det satt mange mennesker rundt stadion og så på. Etter at vi ble presentert gikk vi en runde og vinket til fansen. Det var ganske morsomt, forteller Emil til Dagbladet.

Høyere nivå enn vanlig
Hverdagen ble plutselig veldig annerledes da han ble plukket opp av talentspeiderne fra Watford. Emil ble med på foreldrenes flyttelass da de fikk korrespodentjobb for Dagbladet i England for to år siden, og planen var at de skulle flytte hjem i sommer. Nå blir pappa Gunnar og Emil boende igjen for å la Emil få oppleve guttedrømmen.

FÅR OPPLEVE GUTTEDRØMMEN: Framover skal Emil møte motstanderlag som Chelsea, Fulham og Arsenal. Her stiller han i Watfords gule og røde hjemmedrakt. Foto: WATFORD FC
FÅR OPPLEVE GUTTEDRØMMEN: Framover skal Emil møte motstanderlag som Chelsea, Fulham og Arsenal. Her stiller han i Watfords gule og røde hjemmedrakt. Foto: WATFORD FC Vis mer

For Emil blir motstandere som Hauketo, Bøler, Frigg og Ullern nå byttet ut med Chelsea, Arsenal, Tottenham og Aston Villa.

-Kampene er utfordrende og forsvarerne er vanskeligere å komme seg forbi enn jeg er vant til, men det er med på å utvikle meg som spiller, sier Emil. Og for unggutten er det først og fremst egen utvikling som betyr noe nå.

- Jeg har hatt lyst til å bli god, så jeg har drevet veldig mye egentrening, forteller han.

Drømmer om United
I tillegg til spill for den lokale klubben Old Actonians FC i London har Emil brukt flere timer hver eneste ettermiddag på å terpe teknikk i den lokale parken.

- Dette har vist meg at det meste er mulig om man bare jobber hardt nok for det, sier Emil, og røper samtidig et par andre drømmer.

- Storebroren min lovet pappa en Ferrari når han ble fotballproff, men nå tuller vi med at jeg får kjøpe en til ham i stedet, ler han.

Og neste stoppested etter Watford?

UNGT TALENT: Her signerer Emil Throndsen Ringheim (13) for Watford, omgitt av akademisjef Nick Cox til venstre og assisterende akademimanager Chris McGuane til høyre.Foto: WATFORD FC
UNGT TALENT: Her signerer Emil Throndsen Ringheim (13) for Watford, omgitt av akademisjef Nick Cox til venstre og assisterende akademimanager Chris McGuane til høyre.Foto: WATFORD FC Vis mer

- Drømmen er å spille for Manchester United.