Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norske Emil (27) brukte 45 sekunder mot MMA-stjerne: - Mamma vet at jeg er snill gutt 361 dager i året

Emil Weber Meek er tilbake i Norge etter sensasjonen i Milano. Nå vil han bli MMAs svar på Cecilia Brækhus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hvem i alle dager er Emil Weber Meek, spør kommentatorene til Fox Sport.

Han de snakker om er en 27 år gammel nordmann nettopp hadde brukt 45 sekunder på å slå ut Rousimar Palhares - en verdensberømt MMA-utøver som hadde vunnet 18 av sine 24 kamper.

På tross av et stort favorittstempel, måtte 36-åringen Palhares lørdag notere seg et nytt tap mot et nærmest ukjent navn.
 
Nummer ni i verden - Brækhus åpnet for proffboksinga, nå vil jeg åpne for MMA, sier Meek når Dagbladet møter ham på Gardermoen.

Meek har nettopp kommet hjem fra seieren i Milano, og flekser muskler i ankomsthallen til glede for heiagjengen som har møtt opp. Den skjeggprydete MMA-utøveren har hoppet 205 plasser på verdensrankingen etter at han gjorde kort prosess på Palhares.

Nå er Tønsberg-gutten, med kallenavnet «Vallhalla», nummer ni i verden.

- Det er helt sinnsykt. Når jeg ser på de utøverne som er plassert rundt meg, så er det nesten uvirkelig. Dette er det største jeg kunne ha gjort akkurat nå, sier Meek som ble sammenlignet med superstjernen Conor McGregor av flere ekspertkommentatorer etter kampen.

Sammenlignet med McGregor På grunn av skjegget, tror Meek, men på spørsmål fra Dagbladet om han kunne tatt McGregor i ringen, er han ikke i tvil.

- Sjansene mine hadde vært gode. Like gode som mot Palhares, slår kampsportutøveren fast om idrettens klart største stjerne - en utøver som tidligere har prøvd seg i weltervekt med blandet hell.

For Meek betydde kampen mot den kontroversielle Palhares alt.

Brasilianeren, med kallenavnet «trestubba», er kjent som en badboy i MMA-sirkuset og har tidligere blitt kastet ut av UFC - verdens største og gjeveste organisasjon for MMA.

Skal snakke med UFC Nå vil Meek selv inn i varmen, noe som vil bety et betydelig økonomisk og prestisjemessig løft.

- Jeg fikk en melding fra Joe Silva som er hovedmanager for UFC. Han sa at jeg skulle ringe han når jeg kom hjem til Norge, fortsetter Meek.

Nordmannen har ikke bare gjort seg bemerka av sportslige grunner.

I etterkant av kampen ble han med i det prestisjefylte programmet «MMA Hour» der programlederne spurte han ut om skjegget, øksen og det norrøne imaget hans.

 GJENKJENNELIG:  Utseendet til Emil Weber Meek er en av grunnene til at verden ser stjernepotensial i Tønsberg-gutten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GJENKJENNELIG: Utseendet til Emil Weber Meek er en av grunnene til at verden ser stjernepotensial i Tønsberg-gutten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Til Dagbladet avviser han at han tror på Odin, Tor og de andre norrøne gudene.

- Nei, ikke direkte. Jeg kommer ikke til Vallhall hvis jeg dør, men jeg lever i Vallhall nå. Jeg trener og slåss, og det er alt jeg gjør. Jeg har lyst til å framstå som noe som nordmenn kan identifisere seg med, vi er norske og vi er vikinger, sier Meek.

Fornøyd med fansen MMA er en svært fysisk idrett som har blitt svært populær på verdensbasis. Det kom også fram da den smidige Meek fikk vrengt motstanderen sin i Milano under seg. Deretter hamret han løs til dommeren erklærte nordmannen som vinner.

Meek synes at det er synd at han ikke får lov til å konkurrere i Norge.

- Å konkurrere hjemme er noe jeg har hatt veldig lyst til å gjøre lenge, men jeg har fansen min med meg. 60 stykker var med til Milano, med t-skjorta mi og alt, og de lagde veldig mye lyd, sier en takknemlig kampssport-stjerne.

Første kamp for mor Meeks har nå vunnet fire av de fem proffkampene han har deltatt i. 27-åringens første kamp tilbake i 2012 endte med tap og en brukket arm, skriver VG.

Meek forteller at kampen mot Palhares var den første kampen moren hans så på direkten.

- Hun ringte meg rett etter kampen, og sa at hun så på og at jeg var flink. Hun er selvfølgelig redd for meg der og da, men hun har lært seg at jeg er en snill gutt alle de andre dagene i året som jeg ikke konkurrerer, sier Emil Weber Meek og ser fram til en periode hjemme med familien i etterkant av den sensasjonelle seieren.

 MED VINNERBELTET:   Norges MMA-stjerne Emil "Valhalla" Meek ankom Gardermoen tirsdag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MED VINNERBELTET: Norges MMA-stjerne Emil "Valhalla" Meek ankom Gardermoen tirsdag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!