Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norske Everton-fans frykter Brann-bombe

Fare for undervurdering.

• Uefacup direkte på db.no fra kl. 20: Brann - Everton

(Dagbladet.no): Festen er i gang i Bergen, mange norske Everton-fans tilbringer ventetida på pub sammen med tilreisende blå fra Liverpool.

- Vi er i godt humør allerede, sier Armand Viik, leder i Evertons skandinaviske supporterklubb.

Han må snakke høyt på grunn av supporterskråling i bakrunnen, og anslår at 2-300 av drøyt 1000 norske Everton-supportere er i Bergen for kampen på Brann Stadion. De får følge av flere tusen briter.

Noen jubelkveld mot Brann får de ikke oppleve, tror supporterlederen.

- Det blir en tøff batalje, det blir nok ikke utklassing verken her eller i returen på Goodison Park, sier Viik.

- Brann har en sjanse mot nummer fire i Premier League?

- Det er nok forskjell på lagene, men Brann er ikke sjanseløse. Det er en viss fare for at Everton kan undervurdere dem.

TROFASTE FØLGESVENNER: Disse Everton-supporterne var med laget sitt til uefacupmøte i Ukraina. I dag er flere tusen ventet til Bergen. Foto: Scanpix/Reuters
TROFASTE FØLGESVENNER: Disse Everton-supporterne var med laget sitt til uefacupmøte i Ukraina. I dag er flere tusen ventet til Bergen. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Skulle Everton gå på en smell tror supporterlederen at britiske fans klarer å oppføre seg.

- Slik vil det alltid være, noen enkeltpersoner kan lage bråk. Men de var 5000 i Tyskland mot Nürnberg tidligere i Uefacupen, og det var bare én arrestasjon. Alt tyder på at det går bra.

Branns Eirik Bakke var Everton-fan da han spilte i Sogndal, norske fans tror ikke på noe beleilig selvmål fra den kanten.

- Bakke var opprinnelig Everton-fans, men det ble utvannet da han gikk til Leeds. Jeg tipper han har veldig lyst til å markere seg mot et Premier League-lag, sier Viik.

Everton-fans på norgesbesøk får oppmerksomhet i Liverpool Echo, lokalavisa viser fram selvsikre supportere på Bryggen i Bergen under tittelen «We\'re on Norway to victory».

KOMIKER, LÆRER OG SUPPORTERLEDER: Armand Viik føler seg ikke trygg på Everton-seier.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media