- Norske folk er litt stive

Bob Bradley etterlyser mer personlighet og engasjement fra Stabæk-spillerne.

ANTI-JANTELOVEN: Bob Bradley trives i Norge og Stabæk, men syns nordmenn kan ha godt av å riste av seg reglene fra Janteloven. Her er han avbildet på Nadderud i kampen Stabæk tapte 0-1 mot seriemester Molde. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
ANTI-JANTELOVEN: Bob Bradley trives i Norge og Stabæk, men syns nordmenn kan ha godt av å riste av seg reglene fra Janteloven. Her er han avbildet på Nadderud i kampen Stabæk tapte 0-1 mot seriemester Molde. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et lengre portrettintervju skrevet av den engelske fotballjournalisten og redaktøren for prosoccertalk i NBC, Joe Prince-Wright, diskuterer Stabæk-trener Bob Bradley hvordan det er å trene et norskt fotballag. Der påpeker han blant annet at både spillerne og støtteapparatet i Stabæk bør slippe seg mer løs.

- Norske folk er snille folk. Særlig de i og rundt Stabæk. Men jeg må utfordre spillerne noen ganger. De er litt stive. Jeg prøver å få dem til å forstå at de må slippe løs mer av personligheten sin, forteller Bradley.

Kjedelig i USA - karismatisk i Norge Joe Prince-Wright hevder at Bob Bradley i USA har et rykte på seg for å være en streit og kjedelig type. Her i Norge er han derimot en frontfigur for utadvendthet og selvtillit. Hans assistenttrener, Jan-Peder Jalland, er den eneste han mener er annerledes.

- Jan er ikke stiv i det hele tatt. De andre må derimot dyttes litt i den retningen, forteller Bradley.

Etter å ha blitt fortalt om den norske sosiale konvensjonen «Janteloven» av nettopp Jan-Peder Jalland, snakker Bradley videre:

- Det er noe i den (Janteloven), men noen ganger må jeg fortelle folk at de må få mer liv i seg. For eksempel når jeg snakker med spillerne mine om noe fantastisk spennende og de bare sier «Hmm...», må jeg skrike: «Kom igjen, da!», forteller Bradley til NBC-journalisten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer