<strong>ANTI-JANTELOVEN:</strong> Bob Bradley trives i Norge og Stabæk, men syns nordmenn kan ha godt av å riste av seg reglene fra Janteloven. Her er han avbildet på Nadderud i kampen Stabæk tapte 0-1 mot seriemester Molde. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
ANTI-JANTELOVEN: Bob Bradley trives i Norge og Stabæk, men syns nordmenn kan ha godt av å riste av seg reglene fra Janteloven. Her er han avbildet på Nadderud i kampen Stabæk tapte 0-1 mot seriemester Molde. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

- Norske folk er litt stive

Bob Bradley etterlyser mer personlighet og engasjement fra Stabæk-spillerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et lengre portrettintervju skrevet av den engelske fotballjournalisten og redaktøren for prosoccertalk i NBC, Joe Prince-Wright, diskuterer Stabæk-trener Bob Bradley hvordan det er å trene et norskt fotballag. Der påpeker han blant annet at både spillerne og støtteapparatet i Stabæk bør slippe seg mer løs.

- Norske folk er snille folk. Særlig de i og rundt Stabæk. Men jeg må utfordre spillerne noen ganger. De er litt stive. Jeg prøver å få dem til å forstå at de må slippe løs mer av personligheten sin, forteller Bradley.

Kjedelig i USA - karismatisk i Norge Joe Prince-Wright hevder at Bob Bradley i USA har et rykte på seg for å være en streit og kjedelig type. Her i Norge er han derimot en frontfigur for utadvendthet og selvtillit. Hans assistenttrener, Jan-Peder Jalland, er den eneste han mener er annerledes.

- Jan er ikke stiv i det hele tatt. De andre må derimot dyttes litt i den retningen, forteller Bradley.

Etter å ha blitt fortalt om den norske sosiale konvensjonen «Janteloven» av nettopp Jan-Peder Jalland, snakker Bradley videre:

- Det er noe i den (Janteloven), men noen ganger må jeg fortelle folk at de må få mer liv i seg. For eksempel når jeg snakker med spillerne mine om noe fantastisk spennende og de bare sier «Hmm...», må jeg skrike: «Kom igjen, da!», forteller Bradley til NBC-journalisten.

I deler av intervjuet sammenligner han hvordan det er å arbeide med et norskt eliteserielag med hvordan det var å være landslagstrener for Egypt.

- Jeg tuller med at det er like vanskelig å få gjort ting i Norge, som det var i egypt. Men av to helt forskjellige grunner, sier Bradley til NBC-journalisten, og hinter igjen til Janteloven.

Den beste noensinne Stabæk ligger for øyeblikket trygt plassert på en 8. plass i tippeligaen, og tar imot Viking på Nadderud på søndag. Til tross for at klubben kun ligger plassert midt på tabellen, skryter Sportsdirektør i Stabæk, Inge André Olsen, hemningsløst av amerikanerens innsats i intervjuet med NBC.

<strong>HYLLER TRENEREN:</strong>  Stabæks sportsdirektør Inge André Olsen er fornøyd med Bob Bradleys innsats. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
HYLLER TRENEREN: Stabæks sportsdirektør Inge André Olsen er fornøyd med Bob Bradleys innsats. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Han er mannen. Han er sjefen med stor S.  Han er unik i norsk fotballhistorie. Han er den beste treneren vi har hatt noensinne, uten tvil, forteller Olsen til den amerikanske fotballjournalisten.

Hristo Stoichkov, Barcelona-legende og nåværende fotballekspert i den amerikanske fotballkanalen Univision Deportes, spilte for Bradley da han var trener for D.C. United. Også den bulgarske fotballegenden er en av de som hyller Bob Bradley i intervjuet.

- Han var en farsfigur for oss, og han har vært med på å forme en hel generasjon av amerikanske fotballspillere og senere trenere, forteller Stoichkov.

<strong>LEGENDE:</strong> Tidligere storspiller Hristo Stoichkov spilte under Bob Bradley i D.C. United i 2003. Også han hyller treneren. FOTO: AP / Tony Uzunov)
LEGENDE: Tidligere storspiller Hristo Stoichkov spilte under Bob Bradley i D.C. United i 2003. Også han hyller treneren. FOTO: AP / Tony Uzunov) Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer