Malene Pedersen og Elisabeth Haugen:

Norske fotballfruer ble fritt vilt i Tyrkia. - Hvem er denne skjønnheten?

- En veldig uvant opplevelse.

HAVNET I FOKUS: Malene Pedersen (til venstre) forteller at «10-15 paparazzier» tok bilder av henne og venninna Elisabeth Haugen da de satt på Galatasarays hjemmebane i Istanbul sist fredag. Foto: Privat
HAVNET I FOKUS: Malene Pedersen (til venstre) forteller at «10-15 paparazzier» tok bilder av henne og venninna Elisabeth Haugen da de satt på Galatasarays hjemmebane i Istanbul sist fredag. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKOPJE (Dagbladet): Det er ikke alle fotografer som er på fotballkamp bare for å ta bilder av fotballkampen. Det fikk Malene Pedersen (21) og Elisabeth Haugen (25) erfare for noen dager siden.

De to er sammen med henholdsvis Red Bull Salzburg-spiller Fredrik Gulbrandsen (25) og Galatasaray-spiller Martin Linnes (26).

Sist fredag satt de på Galatasarays mektige hjemmebane i Istanbul. Türk Telekom Arena var besøkt av 35 000 tilskuere - det var som vanlig et lurveleven - og de to jentene skulle se Linnes i aksjon mot Genclerbirligi.

Plutselig begynte masse fotografer og ta bilder av dem. Etterpå spredte bildene seg som en virvelvind på tyrkiske nettaviser og sosiale medier.

- Hvem er denne norske skjønnheten? lød en av overskriftene.

- En sjokkerende og veldig uvant opplevelse, forteller Malene Pedersen, som du kan se i Twitter-meldingene til denne artikkelen.

På kamp

Det var venninna Elisabeth Haugen som først fortalte om historien på bloggen sin, elisa899.blogg.no. Hun er samboer med Martin Linnes i Istanbul, og sammen har de dattera Emma (2).

Haugen skriver:

- På fredag var jeg, Malene og Emma på fotballkampen til Martin. Malene fikk helt sinnssykt mye oppmerksomhet. Etter kampen og dagen etterpå var Malene i mange forskjellige tyrkiske aviser. Hvor overskriften blant annet var: «Hvem er denne norske skjønnheten?» og «Se den vakre venninna til Elisabeth Haugen».

Hun fortsetter:

- Jeg hørte til og med at Google var forvirret fordi navnet til Malene ble googlet så mye det døgnet. Malene tok rett og slett Tyrkia med storm.

Til Dagbladet forteller Malene Pedersen at hun la merke til at «10-15 paparazzier» tok bilder under oppvarmingen.

- Jeg tenkte ikke så mye over det. Elisabeth er vant til det, og nevnte at du kan få oppmerksomhet hvis du har et skandinavisk utseende. Men det ble litt overveldende å se seg selv så mange steder etterpå.

Høy status

Galatasaray-spiller Martin Linnes - som Dagbladet møter på landslagets pressetreff i Skopje i Makedonia - sier at han ikke fikk med seg noe i kampnes hete.

- Men jeg la merke til det etterpå, at det tok av. Blonde jenter har høy status i Tyrkia. Så det vakte oppstyr. Det virker som om fansen likte henne godt, sier Linnes med et smil.

- Det ble mest latter ut av det etterpå.

Han fortsetter:

- Klubben er veldig opptatt av image og hvordan folk ser på den. Kommer det flotte jenter på tribunen, bruker de det for hva det er verdt.

«Skjønnhetsdronning»

Malene Pedersen blir omtalt som en skjønnhetsdronning flere steder. Selv CNN i Tyrkia er på ballen og rapporterer om det som skjedde sist fredag.

- Dette var første gang jeg var på kamp i Tyrkia, forteller hun.

FÅR SKRYT AV LAGERBÄCK: Martin Linnes er på plass i Skopje. Lørdag spiller Norge privatlandskamp mot Makedonia. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FÅR SKRYT AV LAGERBÄCK: Martin Linnes er på plass i Skopje. Lørdag spiller Norge privatlandskamp mot Makedonia. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Martin Linnes sier at han ikke han noe imot at samboeren blogger om livet som «fotballfrue» i Istanbul.

- Jeg synes hun er flink. Folk følger med og får et innblikk i hvordan livet er der nede. Det er helt greit for min del. Jeg stoler på at hun vet hva som er greit å skrive og ikke skrive.

Privatlandskamp

Selv forbereder han seg til privatlandskamp mot Makedonia lørdag. Han kan brukes i flere posisjoner, men er først og fremst blitt benyttet som back i Galatasaray, som leder serien i Tyrkia.

Landslagstrener Lars Lagerbäck skryter av 26-åringen:

- Jo mer jeg har lært ham å kjenne, så vokser han. Han er ingen spektakulær spiller, og ikke en spillertype jeg søker direkte. Men han har et veldig høyt laveste nivå. Han er veldig funksjonell i spillet sitt, veldig klok.

Engasjement

Linnes sier:

- Jeg startet sesongen i Galatasaray med å spille alt. Så har det vært litt formasjonsendring og sånt. Men jeg fortsetter å kjempe og skal bevise at jeg fortjener å spille.

Han synes trykket og engasjementet rundt laget gjør Galatasaray til et «kult sted» å spille. Og at tyrkerne har blikk for mer enn bare lærkula viste fredagen.

- Det ble mest smil og latter ut av det, forteller Linnes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer