Norske fotballklubber kan tape 140 millioner

Dersom EU vedtar å kutte ut overgangssummene i internasjonal fotball, kan det bety inntektssvikt på 140 millioner for norske fotballklubber.

Forskningsleder Arild Hervik i Møreforsk presenterte ifølge Stavanger Aftenblad en rapport om konsekvensene av Perugia-dommen for representanter fra Serieforeningen i helgen. Det var dystre tall som ble presentert for norske fotballklubber.

I 1999 hadde norske klubber 140 millioner i inntekter ved spillersalg. Disse inntektene vil bortfalle dersom EU i høst vedtar den såkalte Perugia-dommen. I snitt vil klubbene i Tippeligaen tappes for 10 millioner kroner hver.

- Dette er et jordskjelv for norske fotballklubber og vil føre til en revolusjon i norsk fotballøkonomi, sier Arild Hervik til Stavanger Aftenblad.

Tippeligaklubbene hadde ifølge Hervik et totalbudsjett på 509 millioner i 1999. Da er det kun tatt hensyn tall fra fotballrelatert virksomhet i klubbene.

28 prosent av klubbenes inntekter kommer fra spillersalg.

- Som med Bosman-dommen i 1995 vil Perugia-dommen få store følger. Umiddelbart vil det få dramatiske følger, men Bosman-dommen viste at det var mulighet for utvikling under nye rammer. Det kan også skje nå, mener Hervik.

(Dagbladet.no)