Norske fotballspillere hjertetestes bare én gang i løpet av karrieren

25 spillere måtte følges opp i 2008.

HJERTETESTES ÉN GANG: 
Fotballspillere i Tippeligaen blir hjertetestet én gang i løpet av karrieren. Her er det norske landslaget i Thailand tidligere i år, og på dette bildet er det bare spillere fra norsk fotball: Espen Bugge Pettersen, Jo Inge Berget, Magnus Wolff Eikrem, Steffen Hagen, Markus Henriksen og Vegard Forren. Foran f.v.: Lars-Christopher Vilsvik, Even Hovland, Tarik Elyounoussi, Valon Berisha og Harmeet Singh.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
HJERTETESTES ÉN GANG: Fotballspillere i Tippeligaen blir hjertetestet én gang i løpet av karrieren. Her er det norske landslaget i Thailand tidligere i år, og på dette bildet er det bare spillere fra norsk fotball: Espen Bugge Pettersen, Jo Inge Berget, Magnus Wolff Eikrem, Steffen Hagen, Markus Henriksen og Vegard Forren. Foran f.v.: Lars-Christopher Vilsvik, Even Hovland, Tarik Elyounoussi, Valon Berisha og Harmeet Singh. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VALLE/OSLO (Dagbladet): Bolton-spiller Fabrice Muambas (23) hjertestans har sjokkert en hel fotballverden og han ligger fortsatt på intensivavdelingen ved London Chest Hospital.

I 2008 kom Norges Fotballforbunds med krav til toppklubbene i Norge om at alle spillerne skal hjertetestes.

Kravet er at spillerne testes én gang i løpet av karrieren.

Det mener Vålerenga-spiller Harmeet Singh er altfor lite.

- Vi burde blitt testet oftere. De bør være i forkant, slik at vi vet hva status er til enhver tid, sier Harmeet Singh til Dagbladet.

- Når og hvor ble du hjertetestet?

- Jeg husker vi ble det på La Manga for mange år siden. I 2008, tror jeg. Alle Tippeliga-klubbene ble testet, sier han.

Singh håper norsk fotball slipper å oppleve situasjoner som med for eksempel Muamba i helga, eller Branns Carl-Erik Torp i september i fjor.

- Når slikt skjer blir jeg minnet på at vi burde sette veldig pris på det vi har rundt oss og det vi får oppleve. Vi må være takknemlig og ta godt vare på hverandre, sier Singh.

25 ble fulgt opp I dag er alle spillerne i Tippeligaen, Adeccoligaen og Toppserien for kvinner pålagt å bli hjertetestet. Den omfattende testinga ble gjennomført for første gang da klubbene var samlet på treningsleir på La Manga i 2008.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer