Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norske friidrettsutøvere møter Frankrike i landskamp

Blir et av høydepunktene for de norske friidrettsutøverne.

LANDSKAMP: 100 meter er en av øvelsene når Norge møter blant andre Frankrike, USA og Tyskland til landskamp. Foto: Bjørn Langsem
LANDSKAMP: 100 meter er en av øvelsene når Norge møter blant andre Frankrike, USA og Tyskland til landskamp. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Landskampen er godt innarbeidet og kalles DecaNation. Den arrangeres over en dag, og ved siden av Frankrike og det nordiske laget, kommer USA, Ukraina, Tyskland, Italia, Russland og Balkan til å delta.

Etter VM Det er allerede klart at datoen for denne landskampen blir 31. august neste år i Vallence. Det vil si at den går helgen etter NM i Tønsberg og vel 14 dager etter VM i Moskva.

- Dette er en veldig spennende konkurransemulighet for våre utøvere, og det passer ypperlig, sier sportssjef Ronny Nilsen til friidrett.no.

Det er den danske sportssjefen Lars Nielsen som har hovedansvaret for å ta ut det nordiske laget, men han kommer selvsagt til å jobbe tett sammen med Ronny Nilsen og de øvrige nordiske sportssjefene.

Øvelsene blir 100 meter, 400 meter, 800 meter, 1500 meter, 110 meter hekk, 3000 meter hinder, stav, tresteg, kule, slegge (kun for menn) og diskos (kun for kvinner).

Høydepunkt Ronny Nilsen sier at landskampen kommer til å bli et av sesongs store høydepunkter for de norske utøverne ved siden av superligaen (lag-EM) i Gateshead i Storbritannia 22. og 23. juni og VM i Moskva i begynnelsen av august.

I tillegg til dette kommer de beste norske utøverne også til å delta i Diamond League.

(NTB)