Norske Fulham-stjerner jakter trippel

LONDON (Dagbladet): Marianne Pettersen og Margunn Haugenes søker nå The Treble. Fulhams damelag har nemlig rykket opp i eliteserien, og i helga vant de ligacupen. 6. mai spiller jentene FA Cup-finale. I tillegg er de norske gulljentene «spillefilmstjerner».

- Ligacuppokalen var den første til Fulhams damelag, og det var selvsagt stor stas, sier Fulhams norske manager Gaute Haugenes. Han er ektemannen til Margunn, som hever lønn i Fulham. Hun er en tidligere norsk landslagsspiller (med OL-gull) som de siste sesongene har spilt heltidsfotball på Englands eneste dameprofflag.

Her har hun med seg en annen norsk damefotballhelt, Marianne Pettersen. I tillegg målvakt Astrid Johannessen og Lynn Mork.

- Denne sesongen var målet å rykke opp, og det gjorde vi med glans. I snitt har vi vunnet kampene med 11- 0, sier Gaute. Marianne har scoret 77 mål denne sesongen, men hun reiser hjem til Norge etter sesongslutt.

- Vi ville gjerne at hun skulle fortsette, men hun har bestemt seg for å avslutte sine studier i psykologi i Norge, og det skjønner vi. Neste sesongen spiller Marianne i Asker, sier Gaute.

Kysset pokalen

Alle de fire norske var i aksjon søndag da Birmingham ble feid av bana med hele 7- 1. Marianne scoret ett, Margunn to. Det satte den steinrike Harrord-eieren Al Fayed stor pris på. Etter kampen poserte han sammen med jentene, kysset pokalen og åpnet lommeboka.

Fulhams damelag kan også se seg sjøl på spillefilm som har fått strålende anmeldelser her i Storbritannia. Filmen heter «Bend It Like Beckham», laget av Gurinder Chadha. Den handler om to fotballgale indiske jenter som klemmes mellom en klassisk indisk oppvekst og jakta på den perfekte pasningen.

Morsom

- Vi har sett filmen og den er båre morsom og bra for laget. Vårt lag var påtenkt rollen som hovedlaget i filmen, men det passet ikke med vårt seriespillet. Vi var med en hel dag som motstanderlaget, men vi er ikke så mye med i selve filmen, sier Gaute Haugnes.

Filmens åpningskutt viser Ronny Johnsen som slår en pasning til David Beckham. Han «bender» ballen inn foran mål. Og her dukker filmens hovedpreson opp og scorer. Perfekt.

JUBEL-JENTER: Margunn Haugenes og Marianne Pettersen (nummer to og tre fra venstre) jubler etter nok et Fulham-mål i ligacupfinalen søndag.