SLITER MED SYKDOM: Heidi Løke er usikker før kveldens kamp mot Polen. Her under kampen mot Argentina. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SLITER MED SYKDOM: Heidi Løke er usikker før kveldens kamp mot Polen. Her under kampen mot Argentina. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Heidi Løke og Emilie Hegh Arntzen usikre mot Polen

Norske håndballstjerner sliter med magesjau

Heidi Løke eller Emilie Hegh Arntzen har fått mageproblemer, og det er uvisst om de kan spille VM-kampen i håndball mot Polen tirsdag kveld.

Lagledelsen antar at det snakk om en matforgiftning, men alle tiltak rundt mulig smittefare, er satt ut i livet.

Hele den norske troppen hadde en «fridag» mandag, og spillere og ledere hygget seg med middag utenfor leiren. Dette er et grep for å unngå såkalt brakkesyke under lange mesterskap.

Verken Løke eller Arntzen var med på tirsdagens formiddagstrening i håndball-VM. Begge spillerne trøbler med magesjau.

- De er på hotellet etter at de har fått en liten magesjau i natt. Det er sannsynligvis noe de spiste i går, men det kan kanskje doktoren si noe mer om. De ble isolert, men det ser ut som det er en forbigående sak. Heidi var allerede bra i morges, spiste godt, men tok det med ro på hotellet. Emilie er ikke riktig like pigg ennå, sa landslagstrener Thorir Hergeirsson til NTB etter tirsdagens økt.

- Det er mulig at de blir spilleklar til i kveld. Det avgjør doktoren, sa Hergeirsson.

Matforgiftet

Doktoren det refereres til er landslagslege Anne Froholdt.

- De var ute og spiste i går, og jeg fikk en melding i natt at de to og Heidis kjæreste var blitt dårlig. Da regner vi mest sannsynlig med at de er blitt lokalt matforgiftet på restauranten de spiste på i går, sa Froholdt til NTB.

Mange av de øvrige landslagsspillerne spiste på samme sted og mye av den samme maten uten å bli syke.

Landslagsledelsen tror at det ikke er smittsomt, men har satt i gang tiltak og er blant annet blitt ekstra påpasselig med håndhygienen og bruk av for eksempel antibak.

Uvisst

Landslagslegen antar at de to isoleres til onsdag.

- Kan de to spille kampen?

- Det er vanskelig å si. Vi får se hvordan det ligger an når vi kommer tilbake. Det handler om de har fått i seg nok væske og mat. Jeg er skeptisk om de ikke selv føler seg klare til kamp. Da skal de ikke spille etter det jeg anbefaler, sa landslagslege Anne Froholdt til NTB.

I 2010 ble halve den norske troppen magesyk før EM-oppgjøret mot Sverige i Lillehammer.

Et redusert Norge tapte den kampen, men fikk revansj i finalen uka etter.

NTB