Norske Håvard (27) klar for NFL-klubb

Har fått kontrakt med Detroit Lions.

(Dagbladet/NTB): - Jeg er stolt av å kunne fortelle at jeg har skrevet under for Detroit Lions i dag, skrev den glade 27-åringen på sin Twitter-konto rett før midnatt fredag.

Nordmannen Håvard Rugland ble kjent gjennom YouTube for sine mange og spektakulære balltriks. Det har ført til at flere amerikanske klubber har luktet på talentet.

Nå har han signert med den amerikanske NFL-klubben Detroit Lions. Det melder nfl.com. Nyheten ble også bekreftet av Ruglands bror på Twitter.

«Kickalicious» Rugland går under kallenavnet «Kickalicious». Han har et solid tilslag på ballen.

- Håvard har et utrolig talent som kicker, sier tidligere NFL-kicker Michael Husted.

Han trente Rugland i forbindelse med et prøvespill for New York Jets. Ruglands tilslag på ballen har fått en rekke såkalte «hits» på videonettstedet YouTube.

 KICKER:  Håvard Rugland ble kjent for amerikanske klubber via You Tube. Nå har signert med Detroit Lions. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
KICKER: Håvard Rugland ble kjent for amerikanske klubber via You Tube. Nå har signert med Detroit Lions. Foto: AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Det var i høst at Rugland postet videoen sin på YouTube - som nå har ført til kontrakt hos Detroit Lions.

I videoen, som han lagde for å vise fram talentet sitt for venner og familie, nøyer han seg ikke bare med å sparke ballen i mål, men leverer også flere triks av det morsomme slaget.

Triksene inkluderer å sparke to baller opp i lufta slik at de treffer hverandre, og å sparke til en mann, som står i en båt flere meter fra land.

Trener i Detroit Lions, Jim Schwartz, forteller til klubbens hjemmeside at YouTube-videoen er en stor del av grunnen til at nordmannen nå er på kontrakt hos dem.